Iz Libertasa odgovorili na upit, evo zašto neki mogu bez produljenog pokaza u autoubus
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
30.4°C
Vrijeme za 23.06.2021.
23.06.2021. Danas
Max. 30°C Min. 24°C
Vrijeme za 24.06.2021.
24.06.2021. Cet
Max. 33°C Min. 21°C
Vrijeme za 25.06.2021.
25.06.2021. Pet
Max. 32°C Min. 26°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,837505
GBP
GBP
8,736414
USD
USD
6,298943
EUR
EUR
7,493222
Iz Libertasa odgovorili na upit, evo zašto neki mogu bez produljenog pokaza u autoubus
10.06.2021 | Vijesti
"PROCJENA NA LICU MJESTA"

Iz Libertasa odgovorili na upit, evo zašto neki mogu bez produljenog pokaza u autoubus

Autor: Ivan Jukić
Foto: LTV
Odgovorili su i na upit je li vozač postupio ispravno

Nakon što su iz Eko centra objavili tužnu priču koja se dogodila u autobusu, iz Libertasa su odgovorili na naš upit vezano uz taj slučaj. 

 

Na upit zašto se neke putnike pušta u autobus bez produljenog pokaza odgovorili su kako je korištenje javnog prijevoza jasno definirano i regulirano pravilnicima, ali i nizom pozitivnih zakonskih propisa koji pojašnjavaju prava i obveze kako putnika tako i pružatelja usluge prijevoza.

 

"Pokazna ili kupljena karta predstavlja, u svome smislu potvrdu prava i obaveza iz ovog i ovakvog odnosa. Naravno, ponekad se dogode iznimke koje su produkt pojedinačne procjena na licu mjesta, a najčešće su posljedica socijalnih prilika, no u ukupnom broju korištenja javnog prijevoza predstavljaju iznimno malen postotni broj. Također, prema navodima osoba koje su bile u istom autobusu na istom polasku, nije riječ o osobi mlađe dobi, već o osobi koja je išla na posao, koja prilikom ulaska u autobus nije imala pokaz, te je svojevoljno napustila vozilo. Po pitanju ženske osobe koja je, prema navodima na koje se referirate u vozilo pristupila u Sustjepanu, ona je uredno predočila pokaznu kartu i istaknula kako je upravo ide produžiti, čime je nedvojbeno utvrđeno kako je ista korisnica usluga Libertasa", odgovorili su.

 

Na upit je li vozač postupio ispravno, odgovorili su kako još uvijek nije moguće utvrditi slijed događaja koji su doveli do situacije. Podsjetimo, od događaja je prošlo tri dana.

 

"Uzevši u obzir narav pružanja usluga prijevoza, jasno definirana prava i obaveze kako putnika tako i djelatnika, još uvijek nije moguće utvrditi slijed događa koji su doveli do situacije na koju se referirate u svom upitu. Po očitovanju djelatnika, sukladno utvrđenom stanju i internim aktima provesti će se možebitno postupanje", odgovorili su na upit.

 

Podsjetimo, događaj se dogodio u ponedjeljak, kako tvrde iz Eko centra, kada mladića koji nije imao produljen pokaz vozač nije pustio u autobus, ali djevojku u Sustjepanu koja isto tako nije imala produljen pokaz je pusti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji