vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
28.7°C
Vrijeme za 24.07.2019.
24.07.2019. Danas
Max. 35°C Min. 25°C
Vrijeme za 25.07.2019.
25.07.2019. Cet
Max. 31°C Min. 24°C
Vrijeme za 26.07.2019.
26.07.2019. Pet
Max. 30°C Min. 23°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
+0.10%
CHF
CHF
6,707687
+0.12%
GBP
GBP
8,216618
+0.36%
USD
USD
6,605647
-0.01%
EUR
EUR
7,381810
 je nešto Međunarodni dan, znači da nije dobro (VIDEO)
16.05.2019 | Vijesti
ŠIME ZUPČIĆ: Čim

je nešto Međunarodni dan, znači da nije dobro (VIDEO)

Autor: Rafael Barkiđija
Foto: Željko Tutnjević/Libero Portal
Današnji dan obilježava se kao Međunarodni dan obitelji

Ova je dan prvi put obilježen 1994. godine pod slaganom da Obiteljski dan ne čine stvari nego srdačniji odnosi roditelja i djece, s obzirom na sve obveze i karijeru roditelja isto slogan mogao bi se upotrijebiti i dan danas.

"Ritam i način života kojim živimo, danas vrlo često ljude jednostavno tjera da u središte svoga života stavljaju posao, zaradu da misle da je to ono što će im donijeti sreću, ono što će ih voditi naprijed. Svjedoci smo da vrlo često je to kontra produktivno, da to trčanje za novcem cjelodnevni poslovi, nabijanje poslova i obaveza i više nego što nam je često potrebno, dovode upravo do suprotnog rezultata, do problema pa čak i do onih najtragičnijih, a to su raspadi obitelji. Krenuli smo pogrešnim smjerom, ali mislim da nam je to dosta nametnuto ovim današnjim načinom i ritmom života." - kazao je Tomislav Franušić, otac trinaestero djece.

Odnos između bračnih partnera, odnosa roditelja temelj je svake obitelji  Ponekad se previše posvetimo stvarima koje na kraju ispadnu manje bitne.

"Kada govorim o ovoj temi definitivno moram krenuti od sebe, svatko do nas, pa evo prvo prozivam sebe, nekad kao da nemamo dovoljno vremena za tu obitelj. Trudimo se, evo mogu posvjedočiti iz svog iskustva, svog nekog dojma. Trudim se što više imati vremena za obitelj, ali na kraju dana, na kraju tjedna, mjesece kada sebe priupitati jesam li u tome uspio mislim da nisam. To je nešto na čemu trebamo stvarno raditi i truditi se jer u konačnici jednog dana kad naš život dođe kraju, vjerojatno nećemo žaliti zbog toga što nismo uru vremena više ostali na poslu, što nismo odradili neki projekt više, nego ćemo, ako ćemo za nečim žaliti, vjerojatno žaliti za tim što nismo više vremena posvetili onima koji nas okružuju, a prije svega to je naša obitelj." rekao je Šime Zupčić, vjeroučitelj.

Dokaz kako uvijek može bolje jest samo postojanje međunarodnih dana. 

"Kada slavimo neki Međunarodni dan, to je već jedan signal da je nešto loše. Dakle, najčešće ne slavimo međunarodne dane nečega što funkcionira, nego najčešće kada neke stvari ne funkcioniraju, kada vidimo da postoje određene poteškoće, nedostatci onda počinjemo slaviti Međunarodni dan." istaknuo je Zupčić.

Obitelj dan je svaki, ne samo 15.5. zato je vrijeme izdvojeno za obitelj nešto čega ćemo se rado sjećati. 

Više pogledajte u prilogu!

Video

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji