Dita Lipanović se ispričava: Pokušala sam pomoći majci, a lijepo me preveslala!
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
30.4°C
Vrijeme za 23.06.2021.
23.06.2021. Danas
Max. 30°C Min. 24°C
Vrijeme za 24.06.2021.
24.06.2021. Cet
Max. 33°C Min. 21°C
Vrijeme za 25.06.2021.
25.06.2021. Pet
Max. 32°C Min. 26°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,837505
GBP
GBP
8,736414
USD
USD
6,298943
EUR
EUR
7,493222
Dita Lipanović se ispričava: Pokušala sam pomoći majci, a lijepo me preveslala!
12.05.2021 | Vijesti
SLUČAJ ISPISANOG DJETETA

Dita Lipanović se ispričava: Pokušala sam pomoći majci, a lijepo me preveslala!

Autor: Libero Portal
Foto: Libertas televizija
Užasno mi je krivo i žao što sam ja, a ne govorim u ime svih administratora grupe, nasjela na politički spin,“ kazala je Dita Lipanović u grupi koja broji gotovo četiri i pol tisuće članica, majki s dubrovačkog područja i šire

Nakon što je dopis o ispisu djeteta iz vrtića zbog duga od 431 kunu objavljen, među ostalom, i u popularnoj Facebook grupi  DUMAM-e, Mame iz Dubrovnika i okolice, osnivačica grupe Dita Lipanović i ovog je puta u dobroj namjeri pokušala  pomoći majci zajedno s ostalim članicama grupe koje su uvijek voljne pomoći onima kojima je to potrebno.

 

No, nakon što je gradonačelnik Mato Franković na izvanrednoj press konferenciji otkrio pozadinu ove priče koja danas puni medijske stupce, Dita Lipanović objavila je video isprike u kojem tvrdi kako nije znala da se radi o političkom spinu i kako je zapravo ispala naivna.

 

„Pročitala sam kako je jedno dijete ispisano zbog duga od 400 i nešto kuna. Naivno sam htjela pomoći jer mi je to bilo grozno. Došla sam do imena mame za sekund. U pitanju je Ljerka Tikvica koja mi je preko mobitela rekla kako nije mogla podmiriti cijeli dug pa je dio podmirila u ožujku, da su je zvali da će dijete biti ispisano jer mora pokriti cjelokupno dugovanje. Lijepo me preveslala. Užasno mi je krivo i žao što sam ja, a ne govorim u ime svih administratora grupe, nasjela na politički spin,“ kazala je Dita Lipanović u grupi koja broji gotovo četiri i pol tisuće članica, majki s dubrovačkog područja i šire. 

 

„S vrtićima imam korektan odnos, dogodi mi se da stavim uplatnicu u špag i da se ona opere s gaćama pa ne platim, drugi put mi uplatnica ostane u autu, a nikad nisam dobila nikakvu opomenu pa mi je bilo čudo. Zato sam i nekoliko puta kontaktirala mamu koja je rekla da je ožujku uplatila 500 kuna, da nije imala više, a da je tražila od vrtića potvrdu o ispisu,“ izjavila je Dita Lipanović. 

 

„Ispala sam naivna, nisam znala da je sve politički iscenirano i da je gospođa Tikvica na listi Andra Vlahušića. Kakve se to šporkece izvlače pred izbore, to me ne zanima, znam samo zašto se nikada nisam politički angažirala, a zvali su me na pet lista. Jednostavno - nemam želudac za to. Mislila sam da je ovo situacija u kojoj se trebamo ujediniti, a očito nije, žao mi je što je ovako ispalo,“ poručila je Dita Lipanović i u kratkom vremenu dobila poruke podrške mama.

 

"Ovo je pošteno od tebe, ti si samo htjela pomoći, nisi ti kriva...",

"Užas. Ma sve si rekla,ne troši više energiju, sad se opusti i zaboravi na to!",

"Onaj ko te imalo zna , zna i to da si htjela pomoć jer si mater (skupiti pare, platit vrtić i slično) Točka. Neka si objavila za one koji te ne znaju"

"Pa svi smo na prvu mislili kao i ti! Šokirala sam se sad kad sam pročitala Libero portal"

"Strašno na sto su sve ljudi spremni danas pa i preko leđa djece ..." - samo su neki od mnoštva komentara podrške koje su joj mame pisale.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji