Potvrđeno je: Američki vojni brod vršio je oceanografsko istraživanje kod Mljeta u koordinaciji s Hrvatskim vlastima
pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
15.4°C
Vrijeme za 29.03.2024.
29.03.2024. Danas
Max. 19°C Min. 15°C
Vrijeme za 30.03.2024.
30.03.2024. Sub
Max. 21°C Min. 14°C
Vrijeme za 31.03.2024.
31.03.2024. Ned
Max. 20°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,976600
GBP
GBP
0,855100
USD
USD
1,081100
Potvrđeno je: Američki vojni brod vršio je oceanografsko istraživanje kod Mljeta u koordinaciji s Hrvatskim vlastima
16.01.2020 | Vijesti
SLUŽBENO

Potvrđeno je: Američki vojni brod vršio je oceanografsko istraživanje kod Mljeta u koordinaciji s Hrvatskim vlastima

Autor: Libero Portal
Foto: morski.hr
“Američki vojni brod Bruce C. Heezen vršio je oceanografsko istraživanje u koordinaciji s Hrvatskim vlastima”, izjavio je to Travis Weger, glasnogovornik zapovjedništva mornaričke logistike za Europu i Afriku.

Ova izjava je ujedno i prva službena potvrda i odgovor na pitanje što je američka vojska radila na hrvatskom teritoriju, iako još uvijek nisu objasnili  prirodu svojih istraživanja, piše Morski.hr.

 

Podsjetimo, Hrvatsko Ministarstvo obrane je na naše pitanje o djelovanju američke mornarice u akvatoriju Mljeta odgovorilo da je riječ o ispitivanju opreme za istraživanje mora koja se nalazi na spomenutom brodu. Na naše pitanje da nam definiraju o kojem uređaju se radi, spomenuto ministarstvo nas je u vlastitoj državi uputilo na Veleposlanstvo SAD-a.


Američki časopis Forbes i jedan od najuspješnijih poslovnih magazina na svijetu je nakon najčitanijeg svjetskog portala Daily Maila, objavio već drugi tekst o priči koju smo započeli na našem portalu. Tema očito više brine svjetsku javnost od hrvatskog Ministarstva obrane. Upravo su Amerikanci donijeli novu slagalicu u priči za koju nas je Ministarstvo koje bi trebalo štititi integritet naših granica, sramotno i ponižavajuće pokušalo utjerati u slanje upita prema stranom Veleposlanstvu.

Forbes tako donosi davno zaboravljeni tweet sa službenog računa američke mornarice 2014. godine, koji tada nije imao lajkova i retvitova. Ova dragocjena objava može pružiti vrijedne tragove za otključavanjem morske misterije s Jadrana. Posljednji trag službenog Twitter računa Mornaričkog ureda za oceanografiju vojske SAD-a NAVOCEANO pokazuje kako se gotovo identičan uređaj izvlači oceanografskim brodom klase Pathfinder. I daje oznaku: EARS = “UŠI”.

Više pročitajte OVDJE.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji