slab vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
20.7°C
Vrijeme za 23.09.2020.
23.09.2020. Danas
Max. 18°C Min. 18°C
Vrijeme za 24.09.2020.
24.09.2020. Cet
Max. 23°C Min. 18°C
Vrijeme za 25.09.2020.
25.09.2020. Pet
Max. 22°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,001682
GBP
GBP
8,195272
USD
USD
6,435044
EUR
EUR
7,538011
Radovima im izvođači mjesecima ugrožavaju živote i privatnu imovinu, a institucije ih ignoriraju (VIDEO)
16.09.2020 | Vijesti
SOLINSKA ULICA

Radovima im izvođači mjesecima ugrožavaju živote i privatnu imovinu, a institucije ih ignoriraju (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Na sjednici Gradskog vijeća donesene su i odluke vezane za probleme Solinske ulice. Ipak stanari okupili su se u mirni prosvjed kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo

Video

U Solinskoj ulici u kojoj stanuje 30 obitelji, zbog problema s građevinskim radovima njih čak 19 ima odvjetnika. Radovima im izvođači mjesecima ugrožavaju živote i privatnu imovinu, a institucije ih, tvrde, ignoriraju. 

 

"Pa evo zanimljivo je da smo na ikakvo obraćanje trebali čekati 4 mjeseca, dakle zašto baš sad, zašto baš dan pred prosvjed su se oni sjetili da postojimo i da imamo probleme o kojima pričamo od 4. mjeseca i zašto su znak za zabranu prometovanja vozilima težim od 3 i pol tone postavili baš jučer, isto dan prije prosvjeda", govori Victoria Ogresta, stanarka Solinske ulice.

 

"Sam gradonačelnik je najavio da tek sada slijede izmjene i dopune GUP-a dakle time je potvrdio da ovo nisu ništa nego kozmetičke preinake", govori Maro Kristić, gradski vijećnik Most-a.

 

Također žele istaknuti kako u dopisu nije spomenuta pričinjena im  šteta, pa im nije jasno hoće li je itko platiti i kojim sredstvima. 

 

"Grad Dubrovnik u tom primjeru nije nadležan, nadležan je sud koji će raspravljati o tome ako dođe do sudskih tužbi", govori Marijana Aksić Vitković, glasnogovornica Grada Dubrovnika.

 

Nakon što im je kuća nedavno poplavljena  zbog nevremena, obitelj Ogresta pokušala je kontaktirati i samog gradonačelnika. 

 

"Dakle, taj hitan sastanak zatražen je telefonski 24.8. Povratne informacije nije bilo 4 dana, pa smo zvali ponovno, pa je povratna informacija bila da povratne informacije nema, da gradonačelnik nema vremena primiti nas nakon svega", govori Victoria Ogresta, stanarka Solinske ulice.

 

Problemi stanovnika solinske svakodnevno se gomilaju, zato ne žele odgodu radova već njihovo zaustavljanje.

 

"U ovom trenutku je to privremeno rješenje… o tome će se odlučivati i dalje.. Kada? Sve će ovisiti o daljnjim postupcima investitora i drugih uključenih", govori Marijana Aksić Vitković, glasnogovornica Grada Dubrovnika.

 

"Otkrivamo da u nacrtu investitor namjerava 4 sidra zabiti u naše dvorište, dakle metar i pol preko državne ceste i još dva metra i 70 u naše dvorište", govori Ivančica Kalan, stanarka Solinske ulice.

 

I ova je obitelj pokrenula tužbu.

 

"7. kolovoza je predan naš zahtjev, 28. su se očitovali investitor, danas je već 17 dana od toga datuma da nismo apsolutno nikakav odgovor još dobili", govori Ivančica Kalan, stanarka Solinske ulice.

 

Stanari žele poništenje izdane građevinske dozvole, kao i plaćanje za učinjenu im štetu. Dok to ne postignu s prosvjedima ne misle stati.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji