Potpisan Ugovor za rekonstrukciju Lapadske obale (FOTO)
pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
15.0°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Danas
Max. 18°C Min. 11°C
Vrijeme za 20.04.2024.
20.04.2024. Sub
Max. 16°C Min. 9°C
Vrijeme za 21.04.2024.
21.04.2024. Ned
Max. 14°C Min. 8°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,970400
GBP
GBP
0,856280
USD
USD
1,067900
Potpisan Ugovor za rekonstrukciju Lapadske obale (FOTO)
26.05.2020 | Vijesti
STIGAO I PREMIJER PLENKOVIĆ

Potpisan Ugovor za rekonstrukciju Lapadske obale (FOTO)

Autor: Libero Portal
Foto: DNŽ
Radi se o projektu vrijednosti 70 milijuna kuna, od kojih se 60 financira iz europskih fondova, a preostalih 10 milijuna sufinancira Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

U nazočnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, danas je u Velikoj vijećnici potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za rekonstrukciju i proširenje Lapadske obale.

 

Ugovor su potpisali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Tomislav Petric i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.

 

Radi se o projektu vrijednosti 70 milijuna kuna, od kojih se 60 financira iz europskih fondova, a preostalih 10 milijuna sufinancira Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, trajanje projekta je 43 mjeseca, a do 2023. očekuje se otvaranje uređene Lapadske obale.

 

Predsjednik Vlade naglasio je u svom obraćanju kako se ovaj projekt poklapa s našom politikom brojnih ulaganja. „U tom kontekstu donijeli smo niz razvojnih projektata za Dubrovačko-neretvansku županiju. Ruralni razvoj u DNŽ ide naprijed! Izdvojio bih mjere koje smo poduzeli tijekom pandemije COVID-19, korisno je spomenuti da je od 4119 zahtjeva Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za potpore isplaćeno 90 milijuna kuna u DNŽ, premostili smo situaciju. Kroz našu politiku decentralizacije želja nam je gradove i županije učiniti snažnijim i boljim akterima.”

 

Dodao je i kako mu je posebno drago da se ovaj projekt u ovome trenutku uklapa u Vladu i partnerstvo s Gradom i županijom u kontekstu brojnih ulaganja i projekata. „U mandatu naše Vlade od ukupno 5,8 milijardi kuna koje je županija ugovorila kroz EU fondove, ugovoreno je 5,6 milijardi. To su vrlo konkretne brojke za važne projekte“, naglasio je premijer Plenović dotaknuvši se mjera koje je Vlada uvela zbog pandemije koronavirusa.

 

Gradonačelnik Dubrovnika je rekao kako je ovo prvi veliki infrastrukturni projekt u samom centru grada u posljednjih 42 godine, koji će donijeti dvotračnu ceste, rasteretiti Babin kuk, šetnicu, dodatan sadržaj građanima i posjetiteljima Grada Dubrovnika. Zadovoljstvo potpisivanjem ovog ugovora izrazio je i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, istaknuvši kako se i sam uvjerio da Lapadskom obalom prolazi dosta ljudi i da joj je rekonstrukcija potrebna.

 

Ministar regionalngo razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić izrazio je nadu da će turistička sezona biti što uspješnija ze pohvalio korištenje EU fondova, naglasivši kako se nada i novim, budućim projektima, a ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković je rekao kako rekonstrukcija i prošitenje Lapadske obale čini veliki projekt, veliki iskorak. Dodao je i kako je u prometne projekte u Dubrovačko-neretvanskoj županiji uloženo 6,7 milijardi kuna, a 5 milijardi povučeno je iz EU-fondova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji