Mučna i potresna priča žene o pokušaju silovanja na Babinom kuku
umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
26.9°C
Vrijeme za 22.06.2021.
22.06.2021. Danas
Max. 28°C Min. 21°C
Vrijeme za 23.06.2021.
23.06.2021. Sri
Max. 30°C Min. 21°C
Vrijeme za 24.06.2021.
24.06.2021. Cet
Max. 30°C Min. 22°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,837505
GBP
GBP
8,736414
USD
USD
6,298943
EUR
EUR
7,493222
Mučna i potresna priča žene o pokušaju silovanja na Babinom kuku
19.06.2020 | Vijesti
STRAŠNO ISKUSTVO

Mučna i potresna priča žene o pokušaju silovanja na Babinom kuku

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
“Nemoj vrištat, neće dugo trajat.”, rekao je. Potrebna je milisekunda da shvatiš što se događa. Počela sam vrištati. Trgati se iz njegovog stiska. On me pokušavao oboriti na tlo

Silovanje i neželjene trudnoće posljednjih dana su glavna tema prepucavanja između političara i žena koje jedna drugoj daju podršku zgražajući se nad izjavom Miroslava Škora koja glasi, podsjetimo, ako silovana žena zatrudni, mora se posavjetovati s obitelji što dalje. 

 

U moru takvih priča i poruka jedna hrabra žena je na društvenoj mreži podijela svoje mučno i iskreno iskustvo pokušaja silovanja u Dubrovniku. Bilo je to ljeto 2003. godine, a priču u cijelosti prenosimo anonimno i uz njenu dozvolu. 

 

"Imala sam 21 godinu. Bila je nedjelja, oko 11 prijepodne. Krenula sam na trčanje puno kasnije nego inače jer sam večer prije bila vani s cimerima. Uzela sam standardnu rutu oko Babinog kuka i natrag. Na povratku sam, u daljini, primjetila nekog muškarca kako trči iza mene. Pomaknula sam se u stranu da može proći. Nije dolazio. Još jednom sam se okrenula i prema njegovom pejsu zaključila da mu treba još nekih 20 sek. Počela sam hodati. Još nije prošao. Okrenula sam se....

 

U tom trenutku me zgrabio za podlaktice. “Nemoj vrištat, neće dugo trajat.”, rekao je. Potrebna je milisekunda da shvatiš što se događa. Počela sam vrištati. Trgati se iz njegovog stiska. On me pokušavao oboriti na tlo.

 

Funny thing is… o silovanjima sam čitala u Mili. To je bila moja edukacija - "ebeni ženski tjednik, negdje između “kako smršaviti” i “ruž za ovo ljeto” se povremeno naišlo i na osobne priče, o razvodima, o silovanjima. U tim milisekundama koje su mi trajale kao vječnost sam se sjetila tih priča i da moram zapamtiti što više detalja o njemu kako bi ga kasnije, što god da bude, mogli pronaći.

 

Zapamtila sam da je veoma visok. Nabildan kao likovi koji provode x vremena u teretani. Sa tetovažom. Dubokim brazdama na licu, od nosa prema usnama. Plavim kratkim hlačicama koje je već uspio skinut. Diskoloracije na njegovom… "urcu.

 

Dok sam vrištala “Ne, ne, pusti me” on je bio fokusiran da me što prije obori na tlo. Znala sam - ako me uspije oborit - to je kraj. Dogodit će se. Bit ću silovana. Ako padnem na tlo, nemam nikakve šanse. Počela sam ga udarati nogama, još više se trgati. U nekoj od tih milisekundi, njegov stisak je mrvicu popustio i uspjela sam iščupati ruke. Okrenula sam se i počela trčat kao nikad u životu.

 

Došla sam do kuće, probudila cimere, zvala mamu. Mama je zvala stanodavku. Žena se spustila i krenula “ne, ne… ništa se nije dogodilo. Nećemo zvati policiju. Ma ništa ti nije bilo, samo si se malo prestrašila, ŠTO ĆE LJUDI REĆI?”

 

Koje. Zatucano. Ljudsko. Žensko. Smeće. Zvali smo policiju dok se ona hvatala za glavu “od sramote”. Došli su, uzeli izjavu, išli smo u stanicu. Tamo sam provela popodne. Opisivala, višekratno, lika. I tako sljedeće jutro.. pregledavala fotke.

 

Pronašli su ga. Sve je odgovaralo mom opisu, on je naravno sve zanijekao. Jer naravno, žene idu okolo i optužuju nepoznate muškarce za pokušaj silovanja. Bottom line - dobio je 3 mjeseca, uvjetno.

 

Posljedice tog “ništa se nije dogodilo” događaja su bile nesagledive. Godinama sam spavala sa skakavcem ispod jastuka. Naučila baratati sa njim. Izlazila van s punom opremom - nož, bokser i sprej. Kad bi se sama vraćala doma, u jednoj ruci sam uvijek imala spreman nož, a u drugoj bokser. Ni danas ne podnosim da me se primi za podlakticu.

 

Neke žene nisu bile ove “sreće”. Neke su silovane i ostale su trudne. Tim ženama brojači maternica i zametaka žele nametnuti svoju volju. Kojekakvi pjevači i filozofi žele uvesti “ekonomske mjere” kako bi se sačuvao život.

 

Kaznite ih posramljivanjem na svim mrežama na kojima možete. Kaznite ih nezaboravljanjem sve do kraja izbora i dalje. Kaznite ih davanjem glasa bilokojoj drugoj opciji manjeg zla jer ovo zaista jesu stranke veoma opasnih namjera."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji