povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
22.6°C
Vrijeme za 20.09.2020.
20.09.2020. Danas
Max. 21°C Min. 21°C
Vrijeme za 21.09.2020.
21.09.2020. Pon
Max. 26°C Min. 21°C
Vrijeme za 22.09.2020.
22.09.2020. Uto
Max. 24°C Min. 20°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,004293
GBP
GBP
8,254649
USD
USD
6,360608
EUR
EUR
7,537320
DUSTRA: Zašto studenti s Elafita ne mogu dobiti dom? Potrebica: Prije objave provjerite!
16.09.2020 | Vijesti
UPIS STUDENATA U DOM

DUSTRA: Zašto studenti s Elafita ne mogu dobiti dom? Potrebica: Prije objave provjerite!

Autor: Libero Portal
Foto: DNŽ
Ako postoji još studenata sa prebivalištem na našim otocima neka se slobodno jave u Studentski centar - kaže Marko Potrebica

Dubrovačka politička stranka DUSTRA obratila se ravnatelju Studentskog doma vezano upis studenata u dom koji žive na Elafitima, a kojima je onemogućen upis s obzirom da elafitsko otočje pripada Gradu Dubrovniku. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti: 

 

"Presretni smo što Dubrovnik postaje pravi studentski grad, zahvaljujući izgradnji i otvaranju studentskog doma. Na žalost, dobivamo puno poziva zadnjih dana od mladih s Elafita, možete li vjerovati da je njima uskraćena mogućnost prijave za mjesto u domu? Razumijemo da Elafiti spadaju pod Grad Dubrovnik, ali netko tko je radio pravilnik o pravu upisa u dom je možda pomislio da su Elafiti neki elitni dio Dubrovnika, a ne otočje do kojeg treba trajekt - studentima Župe dubrovačke je omogućeno prijavljivanje za mjesto u domu, dok bi naši otočki studenti trebali nakon predavanja spavati u nekom parku jer znamo kakav je zimski vozni red Jadrolinije.

 

Molimo ravnatelja studentskog doma da se ta nepravda ispravi i poslužimo kao pravi primjer kako se potiče život na otocima - prijeđimo s riječi na djela!", poručili su iz Dubrovačka stranke.

 

Partneri s nepotpunim informacijama

 

"Onaj osjećaj kada sada na kraju puta javljaju partneri sa nepotpunim informacijama, započeo je svoj odgovor Marko Potrebica, ravnatelj SC Dubrovnik i nastavio:  

 

"Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje (https://narodne-novine.nn.hr/…/sluzbeni/2017_06_53_1206.html) donijelo je resorno Ministarstvo za cijelu Republiku Hrvatsku prije početka gradnje našeg doma, a prilikom izmjena istog predložit ću izmjenu ovoga članka.

 

Početkom kolovoza kontaktirali su me predsjednici mjesnih odbora sa Šipana Ivica Katić i Zvonimir Koporčić sa ovim problemom te sam im rekao da će studenti sa Šipana biti primjeni u dom Odlukom ravnatelja prema nesubvencioniranoj cijeni (200 kn je subvencija Ministarstva). Neki studenti su mi se već javili i ostvarili pravo na smještaj u sljedećoj akademskoj godini. Ako postoji još studenata sa prebivalištem na našim otocima neka se slobodno jave u Studentski centar. Kriterij za smještaj u studentski dom je utvrđen prema granici razine prava za prehranu.

 

P.S. prijateljski savjet prije objave nazvati na mobitel i provjeriti! Znam da su kolege iz DUSTRE željeli sve najbolje za naše studente. Hvala im na podršci prilikom izgradnje doma.", napisao je Marko Potrebica. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji