vedro, vjetrovito
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
29.7°C
Vrijeme za 05.07.2020.
05.07.2020. Danas
Max. 28°C Min. 26°C
Vrijeme za 06.07.2020.
06.07.2020. Pon
Max. 29°C Min. 25°C
Vrijeme za 07.07.2020.
07.07.2020. Uto
Max. 32°C Min. 22°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,113450
GBP
GBP
8,383428
USD
USD
6,732124
EUR
EUR
7,560175
Gradonačelnik čestitao Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara
12.05.2020 | Vijesti
UPUTIO ČESTITKU

Gradonačelnik čestitao Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara

Autor: Libero Portal
Foto: Grad Dubrovnik
Grad Dubrovnik će vam u nadolazećem razdoblju biti još snažnija podrška u poboljšanju uvjeta rada i funkcioniranja zdravstvenog sustava, priopćio je gradonačelnik

Povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara koji se obilježava 12. svibnja, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku i posebnu zahvalu za rad u otežanim uvjetima svim medicinskim sestrama i tehničarima:

 

Poštovane medicinske sestre,

poštovani medicinski tehničari,

 

danas, kad u situaciji globalne pandemije obilježavate vaš Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara, želio bih Vam posebno zahvaliti na vašem požrtvovnom radu u ovim otežanim uvjetima.

 

Suočavajući se s nevidljivom, nepredvidljivom prijetnjom koja mijenja naše živote i navike, ljudski je osjećati strah, tjeskobu, pritisak i stres. Unatoč tome, vi svakodnevno dovodite sebe i svoje najmilije u opasnost, oblačite zaštitnu opremu i danju i noću brinete o bolesnim pacijentima u njihovim najranjivijim izdanjima. Ponekad u javnosti ne naglašavamo dovoljno često važnost vaše uloge, ali vidimo vas, vidimo vašu stručnost, suosjećajnost i predanost.

 

Nažalost prečesto marginalizirana, vaša profesija jedan je od najvažnijih nositelja zdravstvenog sustava i itekako smo toga svjesni. Vi ste snaga koja i u svakodnevnim uvjetima na svojim rukama drži upravo taj sustav, a u ovom ekstremnom okruženju teško je dovoljno naglasiti koliku važnost ima upravo profesionalnost i angažman svih medicinskih djelatnika koji su na prvoj crti obrane od koronavirusa na hitnom prijemu, trijaži i jedinicama intenzivne njege. Humano podmećući vaša leđa, ulijevate nadu u bolju budućnost u ovim neizvjesnim vremenima i čuvate ono neprocjenjivo – ljudsko zdravlje.

 

Grad Dubrovnik će vam zbog toga u nadolazećem razdoblju biti još snažnija podrška u poboljšanju uvjeta rada i funkcioniranja zdravstvenog sustava. Čestitam vam Međunarodni dan sestara i tehničara i želim vam puno uspjeha u daljnjem radu i privatnom životu.

 

S poštovanjem,

Gradonačelnik Grada Dubrovnika

Mato Franković

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji