Djeca iz vrtića Kono sele u DOC, roditelji nezadovoljni (VIDEO)
pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
21.7°C
Vrijeme za 21.09.2023.
21.09.2023. Danas
Max. 25°C Min. 24°C
Vrijeme za 22.09.2023.
22.09.2023. Pet
Max. 26°C Min. 24°C
Vrijeme za 23.09.2023.
23.09.2023. Sub
Max. 26°C Min. 17°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,9601
GBP
GBP
0,86530
USD
USD
1,0702
Djeca iz vrtića Kono sele u DOC, roditelji nezadovoljni (VIDEO)
19.09.2023 | Vijesti
VIJESTI LIBERTAS TELEVIZIJE

Djeca iz vrtića Kono sele u DOC, roditelji nezadovoljni (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Roditelji su vijest saznali prije tjedan dana. I sama ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik Franica Lasić kaže kako su imali pritužbi

Video

Iznenađenje, ali ono negativno, dočekalo je 13.rujna roditelje čija djeca idu u vrtić Kono. Do kraja listopada vrtić će se zatvoriti, a djeca će se preseliti na DOC. Roditelji ovu vijest nisu najbolje dočekali. 

 

Reagirali su i roditelji, a njihovu reakciju prenosimo u cijelosti. 

 

"Na roditeljskom sastanku DV Kono 13.9.2023. neugodno smo iznenađeni viješću da se zbog imovinskopravnih odnosa zgrada vrtića zatvara te se dvije vrtićke skupine sele u prostor DOC-a. 

 

Roditelji su dovedeni pred gotov čin, bez opcije alternativnog prostora na nekom bližem području ili prebacivanja u druge vrtićke skupine. Prostor DOC-a nije ni najmanje blizu prijašnje lokacije. Od svibnja do kraja listopada, kao i za svakog kišnog dana, neovisno o godišnjem dobu, svjedoci smo velikim prometnim gužvama i potpunom čepu u prometu pa možemo samo zamišljati koliko vremena će trebati roditeljima da odvedu dijete i odu na posao. Neki od roditelja imaju mlađe dijete u jaslicama Kono, neki nemaju automobil, a uz sve to imaju dijete s teškoćama? Riječ je o (samo) dvije vrtićke skupine, ali to je skoro 40 djece i obitelji.  Roditeljima je zaista iznimno važno da i ovaj dio grada ima vrtić. Većina djece koja pohađa ovaj vrtić zaista živi na ovom području, njihova braća i sestre su tu u jaslicama i u školi, njihovi bake i djedovi žive u okruženju.

 

 

Također, zabrinuti smo i zbog mogućnosti da se u novi prostor u DOC-u neće moći ući odmah po isteku najma na Konalu jer će osim opsežnih građevinskih radova biti potrebno potpuno urediti prostor, što obuhvaća postavljanje kompletnog namještaja, zatim tehnički prijem i ishođenje uporabne dozvole, i ne možemo dovoljno naglasiti kako ni u kom slučaju ne želimo da se djeca privremeno dijele po drugim vrtićkim skupinama ili da se opet, na prepad, donose svakojaka ishitrena rješenja. Zatim, ne samo da je riječ o privremenoj promjeni lokacije nego se niti ne planira vratiti vrtić na ovo područje. Vrtić Ciciban i vrtić Gruž su godinama već preopterećeni, a ovim nazovimo rješenjem, otvara se još jedan lapadski vrtić. Pitamo se koji je plan za ovaj dio grada koji već ima sve manje djece i mladih?

 

 

Stav i briga roditelja, nakon neuspješne komunikacije tijekom roditeljskog sastanka, izneseni su u dopisu poslanom 18.9.2023. gradskom kotaru Pile-Kono, ravnateljici vrtića, Upravnom odjelu za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo te predsjedniku Upravnog vijeća vrtića. Nitko od navedenih još uvijek se nije oglasio ni da je mail zaprimio, niti s ikakvim komentarom", priopćili su roditelji.

 

Više u prilogu!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji