vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
20.9°C
Vrijeme za 22.10.2020.
22.10.2020. Danas
Max. 18°C Min. 12°C
Vrijeme za 23.10.2020.
23.10.2020. Pet
Max. 20°C Min. 11°C
Vrijeme za 24.10.2020.
24.10.2020. Sub
Max. 20°C Min. 14°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,067136
GBP
GBP
8,317929
USD
USD
6,418138
EUR
EUR
7,575970
Direktor Libertasa o peticiji: Nije istina da nam građani nisu prioritet (VIDEO)
24.09.2020 | Vijesti
VOZNI RED

Direktor Libertasa o peticiji: Nije istina da nam građani nisu prioritet (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Mame iz Dubrovnika i okolice pokrenule su peticiju kojom traže povratak autobusnih linija koje su ukinute tijekom pandemije koronavirusa. Gradskim ocima na njihovo objašnjenje kako se linije ne isplate, poručuju kako se ni građanima ne isplati imati gradsku upravu s 300 zaposlenih koju ipak plaćaju svaki mjesec

Video

Na prošloj sjednici Gradskog vijeća donesena je odluka kojom su autobusne linije broj 5, 2, 2A i 3A ukinute, a zadnja sedmica u danu polazi u 13 sati i 10 minuta. Dubrovačke mame peticijom nastoje vratiti ukinute linije.

 

“Pa samoj djeci mislim da su najbitnije 3a, ono trčanje preko magistrale zaista nema smisla, roditeljima je ionako glava u torbi svaki dan, još da strahuju hoće li neko dijete izgubiti glavu", kazala je Romana Romanović, iz Facebook grupe.

 

Gradskim ocima na njihovo objašnjenje kako se linije ne isplate, mame su poručile kako se ni njima ne isplati gradsku upravu s 300 zaposlenih, ali je svejedno svaki mjesec plaćaju.

 

"Onda 2 i 2a što je vodila na Goricu u kojoj također ima jako puno školaraca, pješačenja, čekanja na stanicama po kiši", kazala je Romana Romanović, iz Facebook grupe.

 

Sigurnost djece na prvom je mjestu, ali u situaciji gdje ljudi strahuju od gubitka posla teško će roditelj moći kasniti na posao jer dijete mora voziti u školu.

 

“Podržavam taj rimel i ja sam zainteresiran radi unučadi, imamo unuka na Nuncijati i sad je ukinuto dosta linija za nuncijatu, barem da se malo pojačaju.” , govori Tomislav.

 

“Na Bosanci, a tamo je to apsolutno problem.”, tvrdi Evelina.

 

Roditelji s Babinog Kuka i Lapada žele vraćanje petice, jer bi bez nje djeca koja idu u školu na Pločama ili Viktoriji trebala po nevremenu ići pješice s Pila.

 

"Nije nama prioritet prihod, odnosno dobitak na svim našim linijama jer mi znamo da smo javni gradski prijevoz, da smo javna usluga odnosno servis našim građanima. Jednostavno u ovoj trenutnoj situaciji kakvoj se mi nalazimo, kada je došlo do ovoga ogromnoga pada putnika i nama prihoda, jednostavno smo primorani neke stvari rezati. Nije istina da građani nisu prioritet s obzirom da mi imamo 35 posto putnika, a 70 posto linija je aktivno u odnosu na lanjsko razdoblje. Tako po samim tim podatcima se vidi da su građani prioritet Libertasu", kazao je Ante Vojvodić, direktor Libertasa. 

 

"Ja znam da to gradu nije isplativo, al mislim da nije isplativo ni nama da ima toliko gradskih državnih dužnosnika koje mi plaćamo, pa ako je javni prijevoz javan onda bi zaista trebao služiti svim građanima a ne samo pojedinim”, zaključuje Romana Romanović.

 

Bliže se hladnija vremena, a ako se nešto ubrzo ne promijeni dječica bi mogla na stanici čekati buseve po kiši i buri i po pola sata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji