Izvanredne vijesti
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
13.0°C
Vrijeme za 08.04.2020.
08.04.2020. Danas
Max. 17°C Min. 10°C
Vrijeme za 09.04.2020.
09.04.2020. Cet
Max. 20°C Min. 9°C
Vrijeme za 10.04.2020.
10.04.2020. Pet
Max. 21°C Min. 9°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,207457
GBP
GBP
8,635888
USD
USD
7,011944
EUR
EUR
7,625489
Ako postane povjerenica Europske komisije, evo koliku će plaću imati Dubravka Šuica
21.08.2019 | Vijesti
VRTOGLAVA CIFRA

Ako postane povjerenica Europske komisije, evo koliku će plaću imati Dubravka Šuica

Autor: Libero Portal
Foto: EP
Većina građana Hrvatske može samo sanjati o ovom iznosu

Dugogodišnja članica HDZ-a i već treći mandat zastupnica u EU Parlamentu, Dubravka Šuica službena je kandidatkinja za povjerenicu Europske komisije. Već je obavila i razgovor s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen.

 

Još uvijek se ne zna koji će resor Dubravka Šuica dobiti jer resori još uvijek nisu podijeljeni. No razgovori su sa šeficom Komisije o tome počeli. Ono što se zna da sve članice lobiraju da dobiju one važnije gospodarske, financijske, energetske...Bit će zanimljivo kako će u toj priči proći jedna mala Hrvatska.

 

Dubravka Šuica u srijedu je i službeno predstavljena i HDZ-ovcima i koalicijskim partnerima kao kandidatkinja za povjerenicu u Europskoj komisiji. No tu je informaciju hrvatska javnost već čula od stranih medija jer je Šuica već obavila razgovor kod šefice Europske komisije, prenosi Dnevnik.hr.

 

O svemu se oglasila i sama Dubravka Šuica. "S obzirom na iskustvo koje već imam dugo u politici i kurikulum i tri mandata kao zastupnica u EU Parlamentu. Ne bojim se te dužnosti. Nadam se da ću je dobro obnašati. To je prvenstveno politička funkcija, a nakon toga stručna", kazala je Šuica.

 

Premijer Plenković nakon sastanka u HDZ-u govorio je o njezinom iskustvu. "Dubravka Šuica postaje članica EK iz Hrvatske, s obzirom na njezino političko i stručno iskustvo. Tri puta je izabrana u EU Parlament", kazao je Plenković.

 

Na mjesto Dubravke Šuice kao europarlamentarka odlazi Sunčana Glavak. Dubravka Šuica na novu dužnost trebala bi stupiti krajem godine. Ako i službeno postane povjerenica u Europskoj komisiji, Dubravki Šuici smiješi se plaća o kojoj većina Hrvata može samo sanjati.

 

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić smatra da je Šuica dobar kandidat. Sljedećih pet godina šefica će joj biti nova predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen s kojom je već razgovarala. Šuica će kao članica njezine vlade, odnosno kao europska povjerenica na godinu zarađivati više od milijun i 300 tisuća kuna neto, odnosno više od 110 tisuća kuna na mjesec, prenosi Dnevnik.hr.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji