pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
31.5°C
Vrijeme za 08.08.2020.
08.08.2020. Danas
Max. 29°C Min. 23°C
Vrijeme za 09.08.2020.
09.08.2020. Ned
Max. 32°C Min. 24°C
Vrijeme za 10.08.2020.
10.08.2020. Pon
Max. 30°C Min. 24°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,909813
GBP
GBP
8,266209
USD
USD
6,315087
EUR
EUR
7,461907
Poduzetnički inkubator Ploče očekuje prve stanare
15.01.2020 | Vijesti
ZA POČETNE PODUZETNIKE

Poduzetnički inkubator Ploče očekuje prve stanare

Autor: Libero Portal
Foto: DNŽ
Poduzetnički inkubator dio je poduzetničke potporne infrastrukture kojim se olakšava poslovanje poduzetnicima-početnicima u prvim godinama poslovanja

Dubrovačko-neretvanska županija okončala je radove na poduzetničko-impulsnom centru Ploče,  čime je područje Grada Ploče i doline Neretve dobilo značajan objekt koji će služiti poduzetnicima početnicima i ostalim subjektima koji svoje aktivnosti budu mogli provesti u prostorijama ove zgrade.

 

Župan Nikola Dobroslavić donio je Pravilnik o korištenju usluga poduzetničko-proizvodnog impulsnog centra Ploče kojim se uređuje proces inkubacije i post-inkubacije poduzetnika, a poglavito kriterij za ulazak u prostor inkubatora, korištenje poslovnih prostorija, vrstu i način korištenja ostalih usluga inkubatora te visinu i način plaćanja naknada, koje su u prvim godinama minimalne ili besplatne za određene djelatnosti (proizvodnja).

 

Poduzetnički inkubator dio je poduzetničke potporne infrastrukture kojim se olakšava poslovanje poduzetnicima-početnicima u prvim godinama poslovanja, a kroz sufinanciranje zakupa poslovnog prostora te korištenje pratećih poslovnih i intelektualnih usluga.

 

Inkubatorom će upravljati Centar za poduzetništvo d.o.o., institucija koja je u suradnji s gospodarskim subjektima, javnim institucijama i svim dionicima usmjerena na razvoj poduzetništva u Županiji.

 

Nakon provedenog iskaza interesa očekuje se i skora objava Javnog poziva za prikupljanje zahtjeva za subvencionirano korištenje Poduzetničkog inkubatora Ploče. U okviru ovog prostora poduzetnicima početnicima na raspolaganju su šest poslovnih te tri proizvodna prostora. Također poduzetnici početnici na raspolaganju će imati dvoranu za sastanke, pomoć pri poslovanju putem Centra za poduzetništvo, korištenje opreme i slično.

 

Svi zainteresirani mogu detaljnije informacije dobiti u Županijskom centru za poduzetništvo, izravno ili putem maila: dcp@dcp.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji