jak vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
3.8°C
Vrijeme za 15.01.2021.
15.01.2021. Danas
Max. 1°C Min. 1°C
Vrijeme za 16.01.2021.
16.01.2021. Sub
Max. 5°C Min. -2°C
Vrijeme za 17.01.2021.
17.01.2021. Ned
Max. 3°C Min. -3°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,035203
GBP
GBP
8,524926
USD
USD
6,242945
EUR
EUR
7,572692
Svetom Misom u Josipovcu obilježen Dan kruha (FOTO)
18.10.2019 | Vijesti
ZAHVALA ZA PLODOVE ZEMLJE

Svetom Misom u Josipovcu obilježen Dan kruha (FOTO)

Autor: Libero Portal
Foto: Centar za rehabilitaciju Josipovac
Korisnici su sami umijesili i pripremili kruh za ovaj poseban dan kako bi blagoslovljeni kruh mogli ponijeti svojim kućama

Svetom Misom koju je predvodio don Vilim Petrović, župnik župe sv. Marije Magdalene, danas je na poseban način u Centru za rehabilitaciju Josipovac obilježen Dan kruha i zahvale za plodove zemlje.

 

 

Don Vilim se svim prisutnim djelatnicima, korisnicima, roditeljima i skrbnicima obratio s porukom punom ljubavi i zahvalnosti kako bi prenio pravu svrhu ovoga dana koji obilježavamo u zahvalnosti Bogu na kruhu koji nam je dao, na ljudima koji su ga svojim trudom i radom obrađivali ali i na onom najvažnijem kruhu koji primamo u euharistiji.

 

 

Ovaj svečani trenutak misnog slavlja uz glazbenu pratnju i pjesmu uzveličale su naše drage volonterke Jelena Vidojević i Marta Šimunović, učenice Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića kojima su se u pjesmi pridružili svi korisnici zajedno sa djelatnicima i roditeljima.

 

 

Korisnici su sami umijesili i pripremili kruh za ovaj poseban dan kako bi blagoslovljeni kruh mogli ponijeti svojim kućama i podijeliti ovu radost zahvale zajedno sa svojim obiteljima. Nakon blagoslova kruha uslijedilo je čaščenje, druženje, pjesma ali i odmjeravanje sportskih snaga. Don Vilim se družio s korisnicima i priredio radosne trenutke mnogima, a posebno korisnici Nadi koja je s oduševljenjem listala Glas koncila. Svoje sportske snage odmjerio je i s korisnicom Marom koja se pokazala kao vrlo ozbiljan suparnik.

 

 

Na svečani ručak don Vilima je ugostila v.d. ravnateljica Jelena Đuraš Gleđ zajedno sa djelatnicima i u znak zahvale uručila unikatan dar koji su korisnici posebno izradili za ovu prigodu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji