Brojne aktivnosti za osobe treće životne dobi: Održana i predstava “Koji je ovo kazin?”
pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
15.3°C
Vrijeme za 17.04.2024.
17.04.2024. Danas
Max. 16°C Min. 12°C
Vrijeme za 18.04.2024.
18.04.2024. Cet
Max. 17°C Min. 10°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Pet
Max. 17°C Min. 11°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,971200
GBP
GBP
0,854400
USD
USD
1,063700
Brojne aktivnosti za osobe treće životne dobi: Održana i predstava “Koji je ovo kazin?”
23.02.2024 | Zanimljivosti
AKTIVNOSTI KLUBA 65+

Brojne aktivnosti za osobe treće životne dobi: Održana i predstava “Koji je ovo kazin?”

Autor: Libero Portal
Foto: P.P.Š.
Od kako je prije više od deset godina osnovan, Klub 65+ nadišao je sva očekivanja

Mjesto okupljanja i druženja za osobe treće životne dobi, postao je žižom vrlo aktivnih edukativnih, kreativnih,zabavnih,rekreativnih, kulturnih, preventivno-zdravstvenih i drugih događanja.

 

U nizu brojnih aktivnosti ovoga tjedna je u prostorijama Kluba u naselju Solidarnost upriličena i iznimno posjećena večer i druženje sa kulturnim i edukativnim predznakom; čitala se poezija, dodijeljena priznanja aktivnim članovima za njihov rad te je održana i predstava “Koji je ovo kazin?” na temu nasilja nad starijim osobama.

 

-Nasilje nad osobama treće životne dobi nije nikako rijetko i o tome itekako svi moramo voditi računa. Žrtve se obićno srame i neugodno im je. Starije osobe imaju pravo na dostojanstven život, a mi smo kao građani dužni sve nepravilnosti nemoćnih prijaviti nadležnim instuitucijama.-istaknula je uvodno Jadranka Zlošilo, autorica predstave “Koji je ovo kazin?” naglasivši članovima Kluba 65+ i potencijalne zamke ugovora sa osobama koje se obvežu skrbiti o njima.

 

Predstava je sastavljena od članica dramske sekcije Klub 65+ ojačana sa dvoje školaraca. Tema je nasilje nad starijim osobama koje se nerijetko događa u samoj obitelji.

 

-Dubrovački Crveni križ kroz Klub kanalizira brigu o starijim osobama u nastojanju da se organiziraju i što kvalitetnije provedu svoje slobodno vrijeme. U Klubu imamo aktivne radionice tzv. wellnesa za dušu odnosno svojevrsne psihosocijalne pomoći koju vodi upravo psihologinja Jadranka Zlošilo, zatim literarno-recitatorska radionicu pod vodstvom Anite Vlašić, rekreacijsko-plesnu radionicu vodi Leni Fabian, engleski za početnike vodi May Harvey koja ima i radionicu Mahyonga,  radionicu bridge-a vodi Srđan Golubović, nordijsko hodanje Franica Pušić, kreativnu radionicu Zdravka Kulaš…

 

Organiziranjem slobodnog vremena naših starijih sugrađana štitimo njihovo tjelesno i mentalno zdravlje al ii podižemo kvalitetu života koja je preduvjet za zdravo, aktivno i dostojanstveno starenje. – istaknula je voditeljica Kluba 65+ Iva Radić. 

 

Jedan od primjera je i predstava dramske družine Kluba u  kombinaciji starijih sa mladima koja je prvi put uprizorena prije nešto više od godine dana u sklopu programa Zlatni i aktivni čiji je nositelj bila udruga Deša.

 

OKVIR

Prije predstave  Živko Šimunović,  ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik u okviru kojeg i djeluje Klub 65+, dodijelio je priznanje Jadranki Zlošilo – plaketu Crvenog križa za Volontera godine koja nosi ime Berislava Bečića. Priznanje je uručio Bečićev sin Vice u nazočnosti potpredsjednika GDCK Mladena Jurasa.

Zanimljiva večer druženja započela je i završila sa poezijom koju je čitala Anita Vlašić. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji