Dvije pričaonice i dvije predstave za djecu Teatra Poco Loco ovaj vikend
umjereno jak vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
10.6°C
Vrijeme za 08.12.2021.
08.12.2021. Danas
Max. 8°C Min. 8°C
Vrijeme za 09.12.2021.
09.12.2021. Cet
Max. 12°C Min. 7°C
Vrijeme za 10.12.2021.
10.12.2021. Pet
Max. 10°C Min. 5°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,215552
GBP
GBP
8,801554
USD
USD
6,660214
EUR
EUR
7,520048
Dvije pričaonice i dvije predstave za djecu Teatra Poco Loco ovaj vikend
25.10.2021 | Zanimljivosti
DLJI I CABOGA STIFTUNG

Dvije pričaonice i dvije predstave za djecu Teatra Poco Loco ovaj vikend

Autor: Libero Portal
Foto: DLJI
Teatar Poco Loco mala je umjetnička organizacija koja je u svojih sedam godina postojanja osvojila brojne nagrade i odigrala raznovrsne predstave na brojnim gostovanjima, pa tako i na Dubrovačkim ljetnim igrama ovo ljeto na otoku Lokrumu predstavu „Crvenkapica, vuk i baka“ koja je oduševila najmlađu festivalsku publiku

Dubrovačke ljetne igre uz potporu zaklade Caboga Stiftung nadolazeći vikend, 30. i 31. listopada organiziraju gostovanje Teatra Poco Loco s dvije predstave za djecu od 5 do 10 godina koje će u jutarnjim terminima biti izvedene u Kazalištu Marina Držića, dok će dvije pričaonice za mlađu djecu (dobi 3+) biti izvedene u popodnevnim terminima u ljetnikovcu Bunić-Kaboga. Ulaz na sva četiri događanja je besplatan uz obaveznu prethodnu najavu na e-mail adresu: mirja.capor@dubrovnik-festival.hr s naznakom za koji se program prijavljuje. 

 

Teatar Poco Loco mala je umjetnička organizacija koja je u svojih sedam godina postojanja osvojila brojne nagrade i odigrala raznovrsne predstave na brojnim gostovanjima, pa  tako i na Dubrovačkim ljetnim igrama ovo ljeto na otoku Lokrumu predstavu „Crvenkapica, vuk i baka“ koja je oduševila najmlađu festivalsku publiku. 

 

Njihovo ponovno gostovanje u Dubrovniku donosi četiri različita programa za najmlađe. U subotu 30. listopada u 11 sati u Kazalištu Marina Držića izvest će predstavu „Priča bez veze“, temeljenu na istoimenoj slikovnici Ante Zaninovića, legendarnog autora animiranih filmova koja najmlađima govori o suosjećanju za druge, o važnosti slušanja tuđe priče, ali i o hrabrosti da sami izrazimo svoje misli i osjećaje. U nedjelju 31. listopada, također u 11 sati u KMD-u, na programu je predstava „Čudesne stranice male Danice“ koja govori o čitanju, knjigama i mašti, a želi najmlađe uvesti u beskrajni svijet literature te im otkriti djelić svega „što se može čitati“ - od zvijezda do enciklopedije. Obje predstave namijenjene su uzrastu od 5 do 10 godina. 

 

Za nešto mlađi uzrast (3+), Teatar Poco Loco izvest će dva programa koja su dio projekta „Priča mi se priča“ osmišljenog kao pripovijedanje bajki. Profesionalni glumci uz pratnju profesionalnih glazbenika i animirane ilustracije, čitaju poznate i manje poznate priče u formatu koncertnog čitanja čime se želi istaknuti važnost pripovijedanja i vrijednost čitanja. U subotu 30. listopada u 17 sati u ljetnikovcu Bunić-Kaboga na programu je „Djed i najveća repa u svemiru“ prema priči iz zbirke “Bajke za bolje sutra”, a u nedjelju 31. listopada, također u 17 sati u ljetnikovcu, „Ružno pače“ prema poznatoj priči Hansa Christiana Andersena koja podsjeća na prihvaćanje različitosti. 

 

Ulaz na sve četiri izvedbe je besplatan uz prethodnu najavu na e-mail adresu: mirja.capor@dubrovnik-festival.hr zbog ograničenih kapaciteta i epidemioloških mjera HZJZ-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji