Pričokazi Željke Horvat-Vukelja oduševili najmlađe u Kabogi (FOTO)
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
18.5°C
Vrijeme za 28.10.2021.
28.10.2021. Danas
Max. 20°C Min. 10°C
Vrijeme za 29.10.2021.
29.10.2021. Pet
Max. 20°C Min. 10°C
Vrijeme za 30.10.2021.
30.10.2021. Sub
Max. 20°C Min. 10°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,064194
GBP
GBP
8,912486
USD
USD
6,489428
EUR
EUR
7,521247
Pričokazi Željke Horvat-Vukelja oduševili najmlađe u Kabogi (FOTO)
27.09.2021 | Zanimljivosti
DLJI I CABOGA STIFTUNG

Pričokazi Željke Horvat-Vukelja oduševili najmlađe u Kabogi (FOTO)

Autor: Libero Portal
Foto: DLJI
Književnica je prisutne upoznala s pričokazima Oblaci puni kiše, Od trokuta do triangla, Obična neobična zviždaljka, Čatanuga, Šuma u klaviru i drugima, a najmlađi su pomno pratili i aktivno sudjelovali od početka do kraja

Renomirana hrvatska književnica, profesorica i urednica Željka Horvat-Vukelja kroz interaktivan, zabavan i poučan program najmlađu je publiku upoznala sa svojim čarobnim svijetom pričokaza u subotu, 25. rujna u dva termina u ljetnikovcu Bunić-Kaboga, u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara uz potporu zaklade Caboga Stiftung.

 

Pričokazi su književno-scenska forma koju je autorica osmislila na sebi svojstven način kako bi kroz kombinaciju priče i scenskog igrokaza i djeca sudjelovala u stvaranju priče.

 

Uspješnost takve forme bila je jasno vidljiva u oba subotnja termina tijekom kojih su djeca aktivno sudjelovala u programu, u veseloj atmosferi educirajući se o svijetu oko njih, a zanimljiv i kvalitetno koncipiran sadržaj potvrdila je i puna pažnja roditelja.

 

Tijekom šezdesetak minuta književnica je uz male rekvizite i klavinovu prisutne upoznala s pričokazima Oblaci puni kiše, Od trokuta do triangla, Obična neobična zviždaljka, Čatanuga, Šuma u klaviru i drugima, a najmlađi su pomno pratili i aktivno sudjelovali od početka do kraja.

 

Željka Horvat-Vukelja gotovo trideset godina bila je urednica časopisa Modre laste u izdavačkoj kući Školska knjiga, no djeca je najbolje poznaju po slikopričama uz koje su učila čitati, kao i po Hrabrici iz istoimene slikovnice, koji je postao pojam za stjecanje hrabrosti. Punih 50 godina surađuje s Dječjim i obrazovnim programom Hrvatskog radija, gdje je objavila stotinjak priča i nekoliko radioigara. Stalna je suradnica časopisa Smib te je članica Društva hrvatskih književnika i Hrvatskog društva dramskih umjetnika. Od 1989. do danas održala je više od tisuću književnih susreta u školama i knjižnicama, a u novije vrijeme na portalu Školske knjige priča svoje „Priče za mali odmor“.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji