Uzinić krstio peto dijete obitelji Ivčević na Lastovu (FOTO)
pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
26.6°C
Vrijeme za 03.08.2021.
03.08.2021. Danas
Max. 28°C Min. 25°C
Vrijeme za 04.08.2021.
04.08.2021. Sri
Max. 29°C Min. 23°C
Vrijeme za 05.08.2021.
05.08.2021. Cet
Max. 29°C Min. 24°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,968018
GBP
GBP
8,774028
USD
USD
6,304258
EUR
EUR
7,498284
Uzinić krstio peto dijete obitelji Ivčević na Lastovu (FOTO)
19.07.2021 | Zanimljivosti
DUBROVAČKA BISKUPIJA

Uzinić krstio peto dijete obitelji Ivčević na Lastovu (FOTO)

Autor: Libero Portal
Foto: Jelena Župančić; Župa
Osim Antuna koji je na svijetu stigao u siječnju, ponosni su roditelji još četiri sina

Župa sv. Kuzme i Damjana na Lastovu u nedjelju 18. srpnja ugostila je apostolskog upravitelja Dubrovačke biskupije i riječkog nadbiskupa koadjutora mons. Matu Uzinića u prigodi krštenja petog djeteta obitelji Ivčević.

 

Maleni Antun rođen je u siječnju ove godine i peto je dijete roditelja Tomislava i Martine Ivčević. Roditelji su aktivni u crkvi kao ekonomski i pastoralni vijećnici ove župe. Osim Antuna, ponosni su roditelji još četiri sina.

 

Mons. Uzinić u svojoj je propovijedi zahvalio roditeljima Martini i Tomislavu na otvorenosti života. Potaknuo je župljane da se u svojim molitvama spomenu i svih onih koji nemaju djece, a željeli bi, a kojih je, nažalost, ne mali broj. Osvrnuo se i na događaje u Europi i Hrvatskoj gdje su se dogodile poplave povezavši to s evanđeoskim tekstom u kojem je Isus imao suosjećanje za one ljude koji su ga slijedili, a bili su kao ovce bez pastira.

 

Na kraju misnog slavlja lastovski župnik don Tonći Ante Prizmić pozdravio je nadbiskupa izražavajući radost što je ova župa imala još jednom priliku dijeliti euharistijski stol s njim. Župnik je napomenuo da je maleni Antun deveto dijete kršteno ove godine, a da je prvo peto dijete u jednoj obitelji na Lastovu poslije 20-ak godina. Dodao je i kako je ovo godina kada će Lastovo imati više od deset krštenja, što je postala rijetkost u posljednja dva desetljeća.

 

Poslije župnika prigodnim riječima obratio se i otac obitelji Tomislav Ivčević, ekonomski vijećnik župe, zahvalivši nadbiskupu Uziniću na dolasku. Tom prigodom su gospar Ivčević i pastoralna vijećnica Majda Ivelja nadbiskupu uručili dar u ime cijele lastovske župe, misnicu s likovima sv. Kuzme i Damjana, kao uspomenu na Lastovo na koje je uvijek rado dolazio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji