Profesorica Mirjana Kaznačić nakon 44 godine otišla u penziju: Prvi dan škole sam zaplakala (VIDEO)
pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
25.6°C
Vrijeme za 28.09.2021.
28.09.2021. Danas
Max. 25°C Min. 20°C
Vrijeme za 29.09.2021.
29.09.2021. Sri
Max. 24°C Min. 19°C
Vrijeme za 30.09.2021.
30.09.2021. Cet
Max. 24°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,907712
GBP
GBP
8,773175
USD
USD
6,405108
EUR
EUR
7,491414
Profesorica Mirjana Kaznačić nakon 44 godine otišla u penziju: Prvi dan škole sam zaplakala (VIDEO)
10.09.2021 | Zanimljivosti
ETO LJETO

Profesorica Mirjana Kaznačić nakon 44 godine otišla u penziju: Prvi dan škole sam zaplakala (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Nakon 39 godina provedenih u OŠ Lapad i pet godina u Smokovljanima, omiljena profesorica hrvatskog jezika Mirjana Kaznačić, otišla je u penziju, nikako mirovinu, napominje

Video

Mirovina, naime, znači mirovati, a penzija je kompenzacija za svoj rad. 

 

Kako joj je bilo, nakon tolikih godina u školstvu, prve dane rujna provesti doma, a ne u školskim klupama, ispričala je danas u emisiji Eto ljeto.

 

"Osjećam se vrlo čudno, neobično. Prvi dan škole, prvi tjedan škole uvijek je jedna posebna emocija, teško objašnjiva. Ona je tu negdje u nama - kad dođete u školu i kad krenu djeca, taj prvi dan - ona u nama eksplodira. Ta emocija nas drži cijelu godinu, u svim onim obvezama i zadaćama i zahtjevnim trenucima. Ta radost koju doživite kad djeca krenu, kad uđu u školske hodnike, kad vi uđete k njima u učionicu - to je nešto što uđe u krv i ja moram priznati da sam prvi dan škole u svom domu svako malo zaplakala. Kad su se moji čudili i pitali što mi je, odgovorila sam - Ali, vi ne znate što se sad tamo događa! Koliko je tamo uzbuđenja, koliko je tamo radosti! Koliko je tamo znatiželjnih pogleda...", sa sjetom nam priča profesorica Kaznačić posebno naglašavajući emocije i uzbuđenje kod prvašića i njihovih roditelja.

 

"Te emocije će mi uvijek nedostajati, ne samo sad, ove prve godine. Nedostajat će mi da je doživim tamo gdje sam je doživljavala ove 44 godine", kazala je. 

 

"Naš učiteljski poziv, ako smo ga odabrali kao poziv, nas drži. Mi svoje životne baterije punimo s tom našom djecom. Djeca su čuda. Oni donose svjetove, donose radost. Uvijek iznova inspiriraju, pomlađuju. Ako mislite raditi s djecom i u nekim godinama koje se zbrajaju, morate pratiti njih, njihove trendove, njihove potrebe, njihov stil i onda živite zajedno s njima na taj način i to je ono što prosvjetu održava", rekla je profesorica Mirjana Kaznačić. 

 

Više u prilogu!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji