Predstavljanje slikovnice i likovna radionica za djecu sutra u Stonskoj solani
povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
23.2°C
Vrijeme za 26.09.2021.
26.09.2021. Danas
Max. 24°C Min. 21°C
Vrijeme za 27.09.2021.
27.09.2021. Pon
Max. 26°C Min. 20°C
Vrijeme za 28.09.2021.
28.09.2021. Uto
Max. 26°C Min. 21°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,915190
GBP
GBP
8,743307
USD
USD
6,381802
EUR
EUR
7,487768
Predstavljanje slikovnice i likovna radionica za djecu sutra u Stonskoj solani
10.09.2021 | Zanimljivosti
FESTIVAL SOLI 2021.

Predstavljanje slikovnice i likovna radionica za djecu sutra u Stonskoj solani

Autor: Libero Portal
Foto: Festival soli
Festival soli i Narodna knjižnica Ston organiziraju predstavljanje slikovnice „The salt flower“ i likovnu radionicu za djecu od 7 do 12 godina

Festival soli i Narodna knjižnica Ston organiziraju predstavljanje slikovnice „The salt flower“ i likovnu radionicu za djecu od 7 do 12 godina koji će se održati sutra, u subotu 11. rujna s početkom u 17:00 sati u Solani Ston. Autorica slikovnice je Marina Asturić, ilustrirala ju je Dolores Đuračić, a na engleski prevela Dalia Ficović-Franušić.

 

Na likovnoj radionici koju će voditi Marija Manenica djeca će izraditi plakat koji će biti trajni podsjetnik kako se ova slikovnica može pronaći u stonskoj knjižnici. „The salt flower“, prva je slikovnica na engleskom jeziku u izdanju Narodne knjižnice Ston. Riječ je o prijevodu slikovnice „Cvijet soli“ koja je izdana 2019. godine te predstavljena u sklopu Festivala soli. Ideja za slikovnicu nastala je na prvom Festivalu soli, a cilj je bio potaknuti znatiželju djece za upoznavanjem bogate kulturne baštine Stona, njegovih običaja i njegovati lokalne riječi i izraze. Želja je priču o cvijetu soli i Stonskoj baštini proširiti i na engleskom jeziku, poglavito među najmlađim inozemnim posjetiteljima ovog kraja.

 

„U ovoj slikovnici glavni je lik dječak Vlaho; on je slika i prilika svojih vršnjaka, uvijek okupan suncem, vječno morski neopterećen, baš onako kako i treba biti. Međutim, Vlaho je u jednom trenutku poželio znati više tako što će istražiti, naučiti, djelovati, unatoč tome što je tako mlad i što to nije uobičajeno. Cvijet soli, koji je toliko tražio, nije samo iskaz zaljubljenosti ili dječje tlapnje. To je branje mašte, kajanje zbog krivog postupka, želja za kreativnošću i znanjem, nada za potragom svoje prošlosti kako bi oplemenili sadašnjost.“ - bilježi autorica slikovnice Marina Asturić.

 

Podsjetimo, 5. Festival soli Ston traje sve do 20. rujna gastronomskom ponudom u stonskim i pelješkim restoranima, tavernama i vinarijama koji nude posebne festivalske menije po promotivnim cijenama. Nositelji projekta Festivala soli su Solana Ston i Udruga Amorette uz snažnu potporu lokalne uprave Općine Ston i TZ općine Ston, Dubrovačko - neretvanske županije, Hrvatske gospodarske komore te sponzora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji