Bregović prodao vilu bivšeg hrvatskog premijera hercegovačkim tajkunima i Dubrovčanima
umjereno jak vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
12.6°C
Vrijeme za 01.03.2021.
01.03.2021. Danas
Max. 10°C Min. 10°C
Vrijeme za 02.03.2021.
02.03.2021. Uto
Max. 14°C Min. 7°C
Vrijeme za 03.03.2021.
03.03.2021. Sri
Max. 15°C Min. 6°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,882857
GBP
GBP
8,777835
USD
USD
6,288620
EUR
EUR
7,575272
Bregović prodao vilu bivšeg hrvatskog premijera hercegovačkim tajkunima i Dubrovčanima
17.02.2021 | Zanimljivosti
IZNAJMLJIVAO ZA 5.500 EURA

Bregović prodao vilu bivšeg hrvatskog premijera hercegovačkim tajkunima i Dubrovčanima

Autor: Libero Portal
Foto: Izrezak/YT
Prema medijskim natpisima, platio ju je oko 450.000 eura

Goran Bregović kupio je 2006. vilu u Kosirnikovoj ulici u Zagrebu od bivšeg hrvatskog premjera, sada već pokojnog Hrvoja Šarinića. Platio ju je prema medijskim natpisima 450.000 eura. Nekoliko je puta javno spominjao investiciju u kuću u hrvatskoj metropoli. Uvijek je govorio kako je prostor bivše Jugoslavije njegov emocionalni teritorij te zato i ima kuće i stanove u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu. Naravno, opće je poznato kako u Beogradu Bregović posjeduje više luksuznih nekretnina, u Sarajevu ima stan u centru, na Mejtašu te vikendicu na Jahorini a u Zagrebu je imao tu vilu - doduše pomalo ostarjelu krasoticu okruženu zelenilom na kraju Kosirnikove ulice, nadomak park šume Jelenovac. Lokacija zagrebačke vile je ekskluzivna jer je jedina na toj lokaciji koja je okružena većom zemljišnom parcelom, piše Imperijal.net.

 

Na toj je adresi, u vrijeme dok je u njoj živio Hrvoje Šarinić, poslovala tvrtka Mass Air njegov sina. Kada je kupio tu vilu Bregović na istoj adresi registrirao sebe kao samostalnog umjetnika. Istu adresu prijavio je i kada je registrirao Bijelo dugme kao patent na Hrvatskom zavodu za intelektualno vlasništvo. Nakon kupnje tu vilu s bazenom, dva kamina te namještenom kuhinjom, Bregović je iznajmljivao za 5.500 eura. Inače, on je i svoj stan u Sarajevu iznajmljivao jednom diplomatskom predstavništvu u toj zemlji kao i jednu vilu u Beogradu.

 

No, prema podacima iz vlasničkog lista na bivšu Šarinićevu, odnosno bivšu Bregovićevu vilu prošle godine uknjižilo se četvero članova obitelji Slezak pa tako redom: Dragana i Marino Slezak s adresom u Mostaru, Sandra Slezak sa adresom u Ulici Vjenceslava Richtera u Zagrebu te Vesna Slezak koja je prijavljena s adresom kupljenog stana u Kosirnikovoj u Zagrebu. Iz vlasničkog lista potom slijede: Dubrovčani Tibor Mladinić i Mato Bračić, Ivan Pažin iz Vinkovaca te Ivan Brač iz Zagreba. U vlasničkom listu inače uz Bregovićevo ime upisana je adresa selo Bukovčica, Križevci, što je vjerojatno povezano s nekom adresom njegovog pokojnog oca Franje koji je umro u svom rodnom selu Sveti Petar Čvrstec u Koprivničko-križevačkoj županiji.

 

Cijelu priču pročitajte OVDJE.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji