Maja Grgić i Niko Novaković o problemima u glazbenoj industriji (VIDEO)
pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
26.6°C
Vrijeme za 03.08.2021.
03.08.2021. Danas
Max. 28°C Min. 25°C
Vrijeme za 04.08.2021.
04.08.2021. Sri
Max. 29°C Min. 23°C
Vrijeme za 05.08.2021.
05.08.2021. Cet
Max. 29°C Min. 24°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,968018
GBP
GBP
8,774028
USD
USD
6,304258
EUR
EUR
7,498284
Maja Grgić i Niko Novaković o problemima u glazbenoj industriji (VIDEO)
22.07.2021 | Zanimljivosti
NA DNEVNOJ BAZI

Maja Grgić i Niko Novaković o problemima u glazbenoj industriji (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Pogledajte cijeli razgovor!

Video

U emisiji Na dnevnoj bazi razgovarali smo s glazbenicom Majom Grgić i glazbenikom i ugostiteljem Nikom Novakovićem. Od početka pandemije event i glazbena industrija, kao i ugostiteljstvo jedne su od najpogođenijih djelatnosti. Gotovo je nemoguće uz konstantno mijenjanje epidemioloških mjera išta organizirati ili biti siguran u ostvarenje dogovorenih gaža.

 

"Naše reakcije su bile burne iz više razloga, jer smo ionako u Dubrovniku i općenito u Hrvatskoj u situaciji u kojoj ne znamo što će biti sutra jer kao glazbenici koji smo čak i školovani, završili fakultete i sve to skupa, ako se ne bavimo klasičnom glazbom i ako ne sviramo neki instrumenta te ako nismo bili te sreće da se zaposlimo u Simfonijskom orkestru, nažalost nismo u mogućnosti uopće da imamo plaću. Mislim da radimo od početka do kraja mjeseca, da radimo tijekom cijele godine, da smo kreditno sposobni. Nemamo apsolutni nikakva prava kao takvi, s druge strane smatram da smo izuzetno važni za ovaj Grad i turizam jer i kad pričate i sa ljudima o onom što se događalo prije rata, svi će vam reći na svakom koraku je bila živa glazba. Nešto se događalo, bilo je lijepo. Unazad nekoliko godina dok se sve to dovijalo u Gradu imao si se zašto i spustiti u Grad, mislim koja je svrha kad nema Dubrovačkih ljetnih igara uopće biti u Gradu. Možeš sjediti u kafiću kao i svakom drugom, divan je stari grad i sve je to super, prođeš, vidiš ali nema ništa što bi te zadržalo. Mi smo oni koji nosimo ovaj Grad svake sezone. Mi smo zvučna slika ovog Grada koju su u jednom trenutku jednostavno odlučili maknuti ničim izazvanim. Ljudi koji odlučuju o takvim stvarima bi trebali prošetati i poslušati određene svirke na određenim punktovima pa vidjeti postoji li opće opasnost od žive glazbe", kazala je Maja Grgić.

 

Niko je dodao kako se glazbena industrija u ovim trenutcima smatra nekakvim viškom. Tvrdi da kad god se dogodi nekakva kriza glazbenici su prvi koji dobiju po svojim leđima.

 

Više pogledajte u prilogu!

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji