umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
28.8°C
Vrijeme za 07.08.2020.
07.08.2020. Danas
Max. 27°C Min. 25°C
Vrijeme za 08.08.2020.
08.08.2020. Sub
Max. 30°C Min. 24°C
Vrijeme za 09.08.2020.
09.08.2020. Ned
Max. 31°C Min. 25°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,937579
GBP
GBP
8,298266
USD
USD
6,296998
EUR
EUR
7,467610
Premijera dokumentarca
14.07.2020 | Zanimljivosti
NAGRAĐIVANI DOMAĆI FILM

Premijera dokumentarca "Da je meni ono što mi nije" u Ljetnom kinu Slavica

Autor: Libero Portal
Foto: Dubrovački kinematografi
Britki, srčani i duhoviti prikaz jedne hrabre potrage za uspjehom čak i kad se isti ne čini nimalo izglednim

Dubrovačka premijera dokumentarnog filma Da je meni ono što mi nije- britkog, srčanog i duhovitog prikaza jedne hrabre potrage za uspjehom čak i kad se isti ne čini nimalo izglednim održat će se u srijedu, 15. srpnja u Ljetnom kinu Slavica s početkom u 21 sat.

 

"Da je meni ono što mi nije" redateljice Višnje Skorin nakon svjetske premijere na Sarajevo Film Festivalu i hrvatske na Liburnia Film Festivalu stiže u Dubrovnik netom nakon osvojene dvije nagrade na Festivalu mediteranskog filma Split i to za najbolji hrvatski srednjometražni film i s nagradom publike u istoj kategoriji.

 

Intimni dokumentarac koji propituje da li je želja za uspjehom rezervirana samo za mlade i prosperitetne i da li je naivno u pedesetima, s borama i kilama viška, vjerovati i dalje u uspjeh, čak i kad si navodno stara i sigurno nezaposlena, sa sudskim troškovima za vratom i prostom spoznajom da se računi moraju platiti?

 

Dio je to priče glavne junakinje dokumentarnog filma Da je meni ono što mi nije redateljice Višnje Skorin koji prati prekarnu sudbinu Sandre Jurak, nekadašnje prateće vokalistice nizu domaćih i regionalnih zvijezda, čije je lice ostalo prepoznatljivo i nakon njezinog dugog perioda odsustva s pozornica.

 

Nakon što je niz godina radila istovremeno u jednoj sportskoj redakciji kao montažerka i realizatorica uz posao osobne asistentice jedne estradne zvijezde, spletom životnih okolnosti i s nogom pristojno u pedesetima, Sandra ostaje bez svih poslova te se bez nekog izbora „vraća kući“, mami u mali stan, u kvart iz kojeg je otišla prije trideset godina. Čisti stanove, njeguje staricu Šaćiru, brine se o zgradi i radi razne poslove kako bi zaradila za život. Ipak, pjevanje i zarađivanje od istog joj ostaje neprežaljena, nikad do kraja ispunjena želja. Iako joj slava izgleda kao nemoguća misija, prijavljuje se na televizijski show, dajući si tako još jednu, možda posljednju pjevačku šansu. 

 

Dramatičan životni put glavne protagonistice, Da je meni ono što mi nije prati s puno humora i emocija, sve do Sandrinog ulaska u reality show znakovita naziva, Nikad nije kasno, gdje je u žiriju dočekuju dobro poznati bivši joj estradni suradnici: Vlado Kalember, Tonči Huljić i Lana Klingor, uz voditeljsku palicu Sanje Doležal.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji