pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
15.1°C
Vrijeme za 25.10.2020.
25.10.2020. Danas
Max. 17°C Min. 14°C
Vrijeme za 26.10.2020.
26.10.2020. Pon
Max. 18°C Min. 12°C
Vrijeme za 27.10.2020.
27.10.2020. Uto
Max. 20°C Min. 12°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,068037
GBP
GBP
8,364208
USD
USD
6,391424
EUR
EUR
7,571281
Kreću upisi u drugu generaciju za tjelesno orijentirane psihoterapeute u CIR Dubrovniku
13.10.2020 | Zanimljivosti
NAJAVLJUJEMO

Kreću upisi u drugu generaciju za tjelesno orijentirane psihoterapeute u CIR Dubrovniku

Autor: Libero Portal
Foto: CIR Dubrovnik
Moderno društvo voli znati, razumjeti i imati brza rješenja. Pa i kad znamo što je najbolje za nas i možemo sagledati sebe i situaciju objektivno, iz nekog razloga poplave nas osjećaji i odreagiramo po starom obrascu. Nakon toga možemo propasti još u dublji osjećaj beznađa i boli

Integrativni tjelesno orijentirani terapeut po CIR metodi, voditeljica CIR Dubrovnik i predavačica Olivera Drutter održat će predavanje na kojem će govoriti o tome kako naša najranija iskustva oblikuju naše tijelo, našu implicitnu memoriju, psihu i emocije i zašto je rad s tijelom neophodan u terapijama. Predavanje će se održati u petak u 18 sati u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad. 

 

Wilhelm Reich je otac tjelesno orijentirane psihoterapije, koji je u radu s klijentima prvi uočio kako sve ono što naša psiha nije mogla proraditi, neugodna/traumatična iskustva i emocionalni sadržaj, je preuzelo tijelo. Postavio je bazu za mnoge današnje relevantne grane tjelesne psihoterapije i njegovo poimanje se može sažeti u ideju da je tijelo energetska osnova svake osobe koja predstavlja jedan složen energetski sistem. Razvio je razne inovativne tehnike i načine rada s tijelom. Zaključio je da do narušavanja cjelovitosti nastaje raznim neadekvatnim zabranama u djetinjstvu, kroz kažnjavanje, negiranje dječjih potreba, a kasnije i kao navika grupe mišića da ostanu zategnuti kao što se događa kada želimo zadržati pojavu nekih osjećaja primjerice bijesa, straha, tuge ili seksualnog uzbuđenja. Tipičan način blokade je pritisak na dijafragmu kroz zadržavanje daha, zatim stegnutost u ramenima, prigušen govor, ukočen pogled...

 

Prema Reichu takvim blokiranjem se protok energije blokira i nakon opetovanih ponavljanja ovakvog blokiranja dolazi do formiranja obrasca mišićnih reakcija te samim time i do specifičnih mišićnih blokova. Ovakvi mišićni blokovi imaju emocionalni sadržaj na osnovu kojih stječemo uvjerenja o sebi i načinu funkcioniranja u svijetu.

 

Njegovo učenje je dalje razvijao Dr. Alexander Lowen, jedan od vodećih stručnjaka u tjelesno orijentiranoj psihologiji, na osnovu dugogodišnjeg iskustva, ustanovio je da mnogi ljudi poriču stvarnost, posebno potrebe i osjećaje svoga tijela.

 

Za većinu nas, trenuci prisutnosti u tijelu su rijetki. Moderno društvo voli znati, razumjeti i imati brza rješenja. Pa i kad znamo što je najbolje za nas i možemo sagledati sebe i situaciju objektivno, iz nekog razloga poplave nas osjećaji i odreagiramo po starom obrascu. Nakon toga možemo propasti još u dublji osjećaj beznađa i boli.

 

Da nam se povijest ne bi ponavljala moramo otkriti otkud nam tako dubok i jak program i onda se suočiti sa svim emocionalnim sadržajem da bi mogli stvarati novu zdraviju stvarnost.

 

Predavačica poziva sve zainteresirane za osobni razvoj ili edukaciju za buduće tjelesno orijentirane psihoterapeute da joj se pridruže na predavanju.

 

Za predavanje je neophodna prethodna prijava na link zbog ograničenog broja sudionika.

 

RADIONICA – ZAŠTO JE TJELESNO ORIJENTIRANA PSIHOTERAPIJA DOBAR IZBOR

 

cir dubrovnik logo.JPG

 

Ovo predavanje je ujedno i najava za radionicu na kojoj ćemo kroz interakcijske vježbe otkrivati naša najranija iskustva koja smo stjecali s članovima obitelji. Radionica je odlična i za sve one koji razmišljaju o upisu u školi da se upoznaju sa načinom rada.

 

- Otkrivat ćemo koja duboka uvjerenja nosimo o sebi.

 

- Koji dio nas smo morali potisnuti/iznegirati i koju ulogu smo odlučili igrati

 

- Otkrivat ćemo koje emocije su bile dozvoljene, a koje nisu

 

- Istraživat ćemo implicitnu/tjelesnu memoriju

 

Za radionicu je bitan vaš iskren interes za sebe i pozitivna namjera. Radionica u Dubrovniku je 17.10.2020. subota od 14 do 17 h, WeDU yoga centar, Lapadska obala 6.

 

Broj sudionika je ograničen, na malu grupu zbog kvalitete rada. Prijaviti se možete najkasnije do 16.10.2020. ili popunjenosti grupe. Prijaviti se možete na oledrutter@yahoo.com ili 091 586 8107 – Olivera D.

 

Za sve zainteresirane za upis u školu možete pogledati o škole na www.cir.hr ili na link pogledati program i preuzeti prijavnicu http://www.cir.hr/program-za-osobni-razvoj/ ili me možete nazvati i pitati za sve informacije.

 

Integrativni tjelesno orijentirani terapeut po CIR metodi, voditeljica CIR Dubrovnik i predavačica -Olivera Drutter.

 

SPONZORIRANI ČLANAK

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji