vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
25.8°C
Vrijeme za 10.08.2020.
10.08.2020. Danas
Max. 30°C Min. 27°C
Vrijeme za 11.08.2020.
11.08.2020. Uto
Max. 31°C Min. 25°C
Vrijeme za 12.08.2020.
12.08.2020. Sri
Max. 30°C Min. 25°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,909813
GBP
GBP
8,266209
USD
USD
6,315087
EUR
EUR
7,461907
Ništa od saborske mirovine: Evo što političari kažu na izborni uspjeh, odnosno neuspjeh (VIDEO)
06.07.2020 | Zanimljivosti
NAKON IZBORA

Ništa od saborske mirovine: Evo što političari kažu na izborni uspjeh, odnosno neuspjeh (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Političari će sigurno u sljedećim danima za loše rezultate okriviti koronu, vrućine i nezainteresiranost građana no situacija je takva kakva jest, a oni koji su došli do saborkse stolice sada će imati puno posla

Video

Ništa od saborske mirovine, barem za sada. Neke je to rastužilo više , neke manje. Izborni uspjeh, odnosno neuspjeh svatko tumači na svoj način.

 

"Ja sam još i sinoć nakon onih prvih anketa i nakon konačne objave rezultata bio iznimno zadovoljan, mislim da je rezultat od osam mandata ono što je u skladu s našim očekivanjima i u potpunoj suprotnosti s onim anketama u predizborno vrijeme koje su praktički najavljivali gašenje MOST-a, veliku nesigurnost u prelazak izbornog praga. Ovo je jedan veliki rezultat, jedan početak jedne priče koja će sigurno u perspektivi značiti još više mandata, još novih ljudi u MOST-u", govori Maro Kristić (MOST).

 

"Ja osobno mogu reći da nisam zadovoljan rezultatima, vidimo gore na sjeveru imamo jedan mandat, Slavonija je graničila, malo je falilo za drugi mandat. Sve u svemu moje mišljenje je da to nije dobro. Ovim putem želim čestitati pobjedniku HDZ-u koji je po meni stvarno napravio veliki rezultat", kazao je Miho Obradović (HNS).

 

Izbori su donijeli i neka iznenađena. Iako nisu dobili mandate, Lana Šegetin iz Dosta pljačke dobila je tako više glasova od nekih poznatih imena zajedno, a veliko iznenađenje je i platforma Možemo! 

 

"Nekako bi trebalo reći da postoje zapravo tri razine, čini mi se, ova nacionalna razina, razina desete izborne jedinice i ova naša gradska razina. Na svim tim razinama rezultate koje smo postigli kao Možemo! i u koaliciji s ostalim strankama su zapravo odlični. Pogotovo su odlični rezultati na nacionalnoj razini sa sedam osvojenih mandata u saboru. Mi smo također zadovoljni i u desetoj izbornoj jedinici. Praktički 600 glasova nam je falilo da poguramo i još jednog člana iz desete izborne jedinice u sabor. Tih 600 glasova nije nešto što je nedostižno i što će se sigurno na sljedećim izborima ostvariti. Na lokalnoj razini također smo jako zadovoljni i znate da Srđ je Grad zapravo predstavljao Možemo! u Dubrovniku. U tom smislu broj glasova potvrđuje da smo mi u odnosu na prošle lokalne izbore narasli za 40 posto", govori Igor Miošić (Možemo!).

 

Sad se već razmišlja i o koalicijama, mnogi s oprezom promatraju Most.

 

 

Više pogledajte u prilogu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji