Izvanredne vijesti
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
15.1°C
Vrijeme za 10.04.2020.
10.04.2020. Danas
Max. 20°C Min. 12°C
Vrijeme za 11.04.2020.
11.04.2020. Sub
Max. 23°C Min. 11°C
Vrijeme za 12.04.2020.
12.04.2020. Ned
Max. 22°C Min. 12°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,226739
GBP
GBP
8,656664
USD
USD
7,021135
EUR
EUR
7,625655
Unatoč karanteni, Nizozemska je bila prisiljena ponovno otvoriti slavne 'coffee shopove'
21.03.2020 | Zanimljivosti
NIZOZEMCI ODAHNULI

Unatoč karanteni, Nizozemska je bila prisiljena ponovno otvoriti slavne 'coffee shopove'

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
Nizozemci su se brže bolje odlučili opskrbiti marihuanom za sljedeća tri tjedna kako bi lakše izdržali karantenu

Unatoč zatvaranju svih restorana i kafića s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa, Nizozemska je ponovno otvorila svoje slavne „coffee shopove“ u kojima legalno prodaje marihuanu i proizvode koji sadrže THC, prenosi Novac.

 

Vlada te države je, naime, u nedjelju naredila i njihovo zatvaranje do 6. travnja i svi su nizozemski ugostitelji u samo sat vremena trebali zatvoriti svoje objekte. U svega nekoliko minuta nakon te objave, Nizozemci su se brže bolje odlučili opskrbiti marihuanom za sljedeća tri tjedna kako bi lakše izdržali karantenu te su se ispred „coffee shopova“ stvorili golemi redovi, a ta je slika preplavila društvene mreže.

 

- Krenuli smo u dućan po namirnice, no kada smo vidjeli gužvu ispred coffee shopa, i mi smo odlučili kupiti 'travu' prije nego što nam zatvore lanac opskrbe – rekao je Guntars Upis, student u Amsterdamu, za Bloomberg.

 

No, gotovo odmah nakon pojave redova ispred prodavaonica THC proizvoda, na ulicama su se pojavili ilegalni dileri. Marihuana, pojašnjava Bloomberg, jest tolerirana u Nizozemskoj, no nije u potpunosti legalizirana, odnosno njena prodaja izvan službenih kanala je zločin. No, to nije spriječilo „opskrbljivače“ da prodaju izvan „coffee shopova“ i da na ulicama dijele svoje posjetnice, odnosno papire s brojem telefona, te obećaju brzu dostavu, ali po tri puta većoj cijeni proizvoda nego što je ona u službenim mjestima prodaje.

 

- Nažalost nismo mogli pomoći svim koji su došli kupiti naše proizvode jer smo u pola sata zatvarali, a ulični dileri odmah su popunili rupu na tržištu – požalio se Bart Vollenberg, vlasnik jednog od amsterdamskih coffee shopova.

 

S obzirom na novi razvoj situacije i porast kriminala na ulicama, održan je hitni sastanak Vlade te je odlučeno da objekti za prodaju THC proizvoda ipak mogu biti otvoreni dokle god potrošači održavaju preporučenu udaljenost jedni od drugih.

 

Više pročitajte OVDJE.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji