Bulin s Davorom Buconićem na Libertas televiziji: Raditi ono što volite i voljeti ono što radite velika je privilegija!
povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
22.3°C
Vrijeme za 21.09.2023.
21.09.2023. Danas
Max. 25°C Min. 24°C
Vrijeme za 22.09.2023.
22.09.2023. Pet
Max. 26°C Min. 24°C
Vrijeme za 23.09.2023.
23.09.2023. Sub
Max. 26°C Min. 17°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,9601
GBP
GBP
0,86530
USD
USD
1,0702
Bulin s Davorom Buconićem na Libertas televiziji: Raditi ono što volite i voljeti ono što radite velika je privilegija!
18.09.2023 | Zanimljivosti
NOVA EMISIJA O BOĆANJU

Bulin s Davorom Buconićem na Libertas televiziji: Raditi ono što volite i voljeti ono što radite velika je privilegija!

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
"Cijeli život sam u sportu kao sportaš, sportski djelatnik, a 40 godina i kao sportski novinar. Sport mi je bio ljubav i hobi u mladosti, a kasnije ljubav i posao"

Što je to Bulin?

 

Bulin je nova emisija u programu Libertas televizije u kojoj ćemo govoriti o najzanimljivijim događanjima proteklog vikenda na dubrovačkim, župskim, konavoskim i pelješkim boćalištima i na terenima u našoj županiji, ali kako od nove natjecateljske sezone naša županija ima i dva predstavnika u najkvalitetnijom razredu hrvatskog boćanja, to su BK Metković i novi član elitnog društva BK Hajduk Rašica, govorit ćemo i o hrvatskom boćanju. Nastavak je to moje odlične suradnje u emisiji Prva liga na Radio Dubrovniku s Lukom Hendićem, tajnikom Županijskom boćarskog saveza. U emisiji donosimo sve rezultate. Redovito ćemo imati i izvještaj i razgovor po završetku jednog od susreta proteklog vikenda. 

 

Zašto je Bulin važan?

 

U Hrvatskoj su 474 registirana kluba, 47 ih je u našoj županiji, a u dubrovačkom boćarskom savezu je registrirano 12 klubova, od čega je 10 aktivnih i zato mislim da je ova emisija pun pogodak jer sigurno će privući pažnju svih boćara i prijatelja boćanja.   

 

Koliko je boćanje važno? 

 

Boćanje je tradicionalan naš sport, trenutno daleko najrazvijeniji i najvažniji u Istri, a u Dalmaciji svako mjesto, grad i selo imaju svoj klub. Pogrešno je razmišljanje da boćanje upražnjava starija populacija. Sasvim je suprotno! Boće igraju mladi, sposobni, istrenirani sportaši. Možda mi u županiji malo kaskamo, nedostaje nam mladosti ali mislim da ćemo s novom, obećanom infrastrukturom i novim dvoranama taj problem riješiti.

 

Odakle crpite energiju nakon dugogodišnjeg rada u medijima, a sad ste još i u mirovini?

 

Rukomet je bio moja startna baza, počeo sam ga igrati 1977. i dio sam izuzetno uspješne generacije koja je igrala drugu Jugoslavensku ligu. Rukomet sam igrao, a nogomet i mali nogomet sam branio - bio sam vratar. Cijeli život sam u sportu kao sportaš, sportski djelatnik, a 40 godina i kao sportski novinar. Sport mi je bio ljubav i hobi u mladosti, a kasnije ljubav i posao. Radio sam što sam volio, a volio sam što sam radio, što držim velikom privilegijom. Danas sam, već šestu godinu, predsjednik Dubrovačkog boćarskog saveza i aktivni boćar u BK Komolac Ombla. 

 

Kad gledatelji mogu gledati novi emisiju na Libertas televiziji? 

 

Bulin s Davorom Buconićem gledajte u ponedjeljak od 20:45 sati, reprizno u utorak od 16:45 sati. Južnu tribinu gledajte ponedjeljkom od 21 sat, a reprizno u utorak od 17 sati, samo na Libertas televiziji!     

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji