Novinar i bloger Ribafish ovo ljeto plivat će u spomen na pokojnog sina
umjereno oblačno, vjetrovito
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
3.4°C
Vrijeme za 06.02.2023.
06.02.2023. Danas
Max. 4°C Min. -1°C
Vrijeme za 07.02.2023.
07.02.2023. Uto
Max. 6°C Min. -3°C
Vrijeme za 08.02.2023.
08.02.2023. Sri
Max. 5°C Min. -2°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,9989
GBP
GBP
0,89250
USD
USD
1,0937
 Novinar i bloger Ribafish ovo ljeto plivat će u spomen na pokojnog sina
19.03.2019 | Zanimljivosti
OD LOPUDA DO CRESA

Novinar i bloger Ribafish ovo ljeto plivat će u spomen na pokojnog sina

Autor: Libero Portal
Foto: Facebook
Avantura života kreće 1. srpnja do 1. rujna

Domagoj Jakopović Ribafish, poznati novinar i bloger, odlučio je plivanjem povezati sve nastanjene otoke u Hrvatskoj, a napravit će to u sjećanje na pokojnog sina s kojim ih je rado posjećivao. Plivat će dva mjeseca, od 1. srpnja do 1. rujna, a kreće s Lopuda i završava na Cresu.

"Vođen emocijama, a ne mozgom, nadam se da ću uskoro u ulozi organizatora, project managera, osnivača udruge i zaklade - uskoro krenuti i s pripremama za plivanje", napisao je Ribafish na svom Facebook profilu i otkrio o čemu se radi.

Koliko će u kojem danu kilometara proći ovisi, kaže, o udaljenosti među otocima. Idealno bi mu bilo ne više od deset kilometara, no to opet ovisi i o uvjetima na koje naiđe, poput jačine struja, hladnoće, valova...

“Zemlja je ovog 28.2. napravila još jedan u nizu krugova oko Sunca ne našavši parking, neki nebeski programer je zaklopio svoje računalo i otišao na zasluženi počinak, a ja sam proveo dan uglavnom šetajući, bacajući kamičke u more i proplakavši puno, jako puno suza. Rok se neće vratiti, ali možda mogu pomoći nekim drugim klincima i roditeljima da malo više putuju, šeću, bave se sportom i ne čmrlje za ekranima. Projekt koji pokrećem zove se RokOtok i radi se o tome da želim plivanjem povezati sve nastanjene hrvatske otoke.”, rekao je Ribafish.

Za emisiju In Magazin Nove TV otkrio je kako je cilj projekta na svakom otoku zaplivati s djecom i njihovim roditeljima.

“Najbitnije je to da klinci tih sat vremena koliko ću plivati s njima provedu u zezanciji, društvu i igranju, umjesto da su na Youtubeu, Snapchatu… Svi ti aparati odvlače na krivu stranu. Nije rješenje sve to baciti u more, ali neko doziranje bi bilo savršeno”, poručio je novinar koji će preplivati između 500 i 800 kilometara.

“Kako je moj sin napustio ovaj svijet prerano, a kako smo zajedno osvajali sve, išli okolo i istraživali, odlučio sam otplivati svih tih 50-ak otoka koliko ih ima u Hrvatskoj, jer zajedno to nismo za života napravili”, otkrio je Domagoj Jakopović Ribafish.Izvor: net.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji