Ususret Uskrsu u dječjem vrtiću „Staglin“ Zaton (FOTOGALERIJA)
pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
15.3°C
Vrijeme za 17.04.2024.
17.04.2024. Danas
Max. 16°C Min. 12°C
Vrijeme za 18.04.2024.
18.04.2024. Cet
Max. 17°C Min. 10°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Pet
Max. 17°C Min. 11°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,971200
GBP
GBP
0,854400
USD
USD
1,063700
Ususret Uskrsu u dječjem vrtiću „Staglin“ Zaton (FOTOGALERIJA)
30.03.2024 | Zanimljivosti
ODRŽAN NIZ DOGAĐAJA

Ususret Uskrsu u dječjem vrtiću „Staglin“ Zaton (FOTOGALERIJA)

Autor: Libero Portal
Foto:
Na koji se način djeca mogu uvesti u uskrsne blagdane, pokazao je i dječji vrtić „Staglin“ u Zatonu

Odgojiteljice ovog vrtića,  jedinog u širem gradskom području smještenog uz more i okruženog čempresima, organizirale su niz događanja za djecu i roditelje kako bi oživjele tradicionalne preduskrsne aktivnosti od kojih su neke potpuno nepoznate mlađim generacijama. 

 

U suradnji s gospođom Ninom Smokvinom iz udruge „Deša“ organizirana je radionica s roditeljima i djecom gdje su obitelji imale priliku pengati jaja s pčelinjim voskom i penicom, na način kako se to prije radilo.

 

Ovom događaju pridružila se i gospođa Ivona Vodnica Lujo, naša sumještanka, koja je djeci pokazivala način pletenja poma te izrade križeva od palminih grana. Pokazala je i kako izraditi golubice od srčike divlje smokve.

 

Sutradan nas je posjetila gospođa Izmira Brautović iz Udruge "Govorimo dubrovački", naša uvijek draga gošća, koja nas podsjeća na važnost očuvanja starog dubrovačkog govora. Temu Uskrsa i dubrovačkih riječi povezali smo tako da smo svakom penganom jaju dodijelili jednu dubrovačku riječ i tako kreirali unikatna jaja kojima smo ukrasili vrtić.

 

Suradnja s roditeljima nam je jako važna pa je mama Jelena Svilokos djeci prenijela umijeće izrade tradicionalnog uskrsnog kolača „pince“. Na žalost, zbog lošeg vremena planirane tradicionalne uskrsne igre na otvorenom bile su otkazane, ali uz igrokaz "Zaboravljivi zeko" i uz potragu za čokoladnim jajima, odgojiteljice dječjeg vrtića „Staglin“ uvele su djecu u uskrsni tjedan na zabavan, ali i poučan način, njegujući tradiciju i običaje. 

 

Ovom prilikom odgojiteljice se zahvaljuju svim roditeljima na suradnji i svim gostima: gospođi Izmiri Brautović,  gospođi Nini Smokvina, gospođi Ivoni Vodnica Lujo i mami Jeleni Svilokos, te svima skupa žele sretan i veseo Uskrs!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji