povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
28.5°C
Vrijeme za 22.08.2019.
22.08.2019. Danas
Max. 25°C Min. 25°C
Vrijeme za 23.08.2019.
23.08.2019. Pet
Max. 32°C Min. 24°C
Vrijeme za 24.08.2019.
24.08.2019. Sub
Max. 32°C Min. 25°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
-0.33%
CHF
CHF
6,778056
+0.30%
GBP
GBP
8,077276
+0.02%
USD
USD
6,659379
+0.02%
EUR
EUR
7,378592
 Ima 80 godina, a izgleda kao da joj je 50
20.01.2019 | Zanimljivosti
OTKRILA ŠTO JE ČINI MLADOM

Ima 80 godina, a izgleda kao da joj je 50

Autor: Libero Portal
Foto: ATMA
Kako kaže, postoje tri tajne njenog fantastičnog izgleda i forme

“Svako jutro se budim puna energije i s osjećajem neke životne svrhe. Blagoslovljena sam energijom, talentom i željom da pomažem drugima kako bi postigli svoj maksimalni potencijal, i zbog toga sam vrlo zahvalna.”

Godine i višak kilograma ne pokazuju milost ni prema kome, pa većina pripadnica ljepšeg spola svoje nedostatke odlučuju prikriti na sve moguće načine. Ali, ne i osamdesetogodišnja Filomena Warihay iz Floride.

Ova zgodna dama je supruga, majka četvero djece, sportašica i životna savjetnica. Uvijek na plaži nosi bikini i ponosno pokazuje svoju figuru te i u poznim godinama privlači veliku pažnju gdje god se pojavi.

-Svako jutro se budim puna energije i s osjećajem neke životne svrhe. Blagoslovljena sam energijom, talentom i željom da pomažem drugima kako bi postigli svoj maksimalni potencijal, i zbog toga sam vrlo zahvalna – kazuje Filomena.

Pratite 70-20-10 dijetu

Ovaj način prehrane podrazumijeva unos 70 posto kalorija od voća, povrća i žitarica, 20 posto proteina i 10 posto kalorija od masti.

– Puno vremena potrošim u kuhinji pripremajuću hranu, ali se na kraju isplati – kaže Warihay, koja se sportom i trčanjem ozbiljnije počela baviti tek u četrdesetoj godini.

Sport

 

Moja druga kćerka je dobila sportsku stipendiju kada je bila na prvoj godini fakulteta, pa je počela trčati tri puta tjedno po pet kilometara. Tada me zamolila da joj se pridružim, a ja je nisam mogla odbiti – priznaje, dodajući da se ubrzo nakon toga “navukla” na trčanje na koje je išla i po nekoliko puta tjedno.

Skoro svakodnevnim vježbanjem i pravilnom prehranom, Filomena je postigla zavidnu formu, pa je odlučila da se prijavi na maraton koji se svake godine održavao u Fort Mayersu.

Nakon što sam osvojila zlato u svojoj starosnoj grupi, postala sam potpuno opsjednuta trčanjem i natjecanjima – kazuje Filomena koja je od 40. do 75. svake godine osvajala prvo mjesto na različitim sportskim natjecanjima.

Zahvalnost

Svakog dana, Filomena na komad papira zapiše nešto na čemu je zahvalna, a zatim taj papirić ubaci u teglu sa ostalim ceduljicama.

Veza između uma i tijela je itekako prisutna i smatram da je ona temelj sretnog i uspješnog života. I još jedna stvar, upravo ta veza nam može pomoći da se posvetimo svom psihofizičkom zdravlju i ostanemo u dobroj formi, te da kraju dobijemo dovoljno hrabrosti da i u osmom i devetom desetljeću života ponosno šetamo plažom u bikiniju – zaključuje ova dama.

Kada je riječ o motivaciji i vježbanju, vrlo je važno da sebi unaprijed odredimo jasan cilj. Taj cilj će nam pomoći da pojačamo ritam svih vježbi, i ovaj trik koriste svi od ljudi koji rekreativno idu u teretanu do profesionalnih sportaša.

Ukoliko smo zahvalni na onome što imamo, težimo da budemo sretniji u svojoj koži, a samim tim i više vodimo računa o kontroli težine – potvrđuje njenu teoriju Steve Bowers, doktor i autor knjige “Tajne najzdravijih ljudi”.

 Izvor: Atma

Video

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji