povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
22.6°C
Vrijeme za 20.09.2020.
20.09.2020. Danas
Max. 21°C Min. 21°C
Vrijeme za 21.09.2020.
21.09.2020. Pon
Max. 26°C Min. 21°C
Vrijeme za 22.09.2020.
22.09.2020. Uto
Max. 24°C Min. 20°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,004293
GBP
GBP
8,254649
USD
USD
6,360608
EUR
EUR
7,537320
Ana Hrnić: Ove godine ništa od trpeze, a goste bi trebao privući Good Food festival
11.09.2020 | Zanimljivosti
POPUSTI I POSEBNE PONUDE

Ana Hrnić: Ove godine ništa od trpeze, a goste bi trebao privući Good Food festival

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević/Libero portal
U Lazaretima su predstavljene posebne pogodnosti i popusti u pozno ljeto u Dubrovniku, kao i program sedmog izdanja Good Food Festivala

Video

Ova nesigurna i siva turistička sezona ipak će se pokušati završiti šareno. Ljeto su nam barem obogatili domaći turisti, čijem su dolasku pridonijeli popusti.

 

"Vi sigurno znate da smo s popustima krenuli već u lipnju i zaista imali odličan odaziv hrvatskog tržišta. Imidž Dubrovnika kao skupe destinacije bio je dosta često potenciran kroz protekle godine imali smo jako puno gostiju. Imali smo uvijek hrvatskih gostiju, ali smo imali jedan imidž destinacije koja za njih nije najprihvatljivija. Međutim kako našim angažmanom i TZ-a i svih nabrojanih dionika mi smo zapravo uspjeli pokazati kako su Hrvati u Dubrovniku iznimno dobrodošli", kazala je Jelka Tepšić, zamjenica gradonačelnika Dubrovnika.

 

S popustima i posebnim ponudama nastavit će se i u pozno ljeto. Sudjeluju brojne gradske ustanove, a goste bi trebao privući i još jedan Good Food festival koji se ovaj put održava od 21 do 27 rujna.

 

"Dakle tijekom cijelog festivalskog tjedna, ne samo tijekom trajanja festivala nudit će se tako festivalski meni. Također ove godine smo uveli i festivalske doručke. Nadalje imamo također festivalske slastice, vinokušnje, gastro ture i festivalsku kućicu na pilama. Dakle to su sve programi koji će se nuditi tijekom cijelog tjedna", govori Ana Hrnić, direktorica TZ Dubrovnik.

 

Sve će se naravno održavati uz zadane epidemiološke mjere. Ipak, ove godina će morati bez tradicionalne dubrovačke trpeze.

 

"Mi smo razmišljali o raznim varijantama kako bi se eventualno to moglo organizirati, ali zaključili smo da je pre rizično jedan takav događaj napraviti tak oda evo nažalost ove godine ništa od trpeze. Nadamo se iduće godine da ćemo se moći kao što sam već najavila vratiti u još jednom boljem, većem i bogatijem obujmu koji će zasigurno uključivati i trpezu", zaključuje Ana Hrnić, direktorica TZ Dubrovnik.

 

Od domaćih gostiju ne odustaje se ni u listopadu.

 

"To nam je važno istaknuti jer će se Grad  Dubrovnik sa svojim ustanovama i srodnim institucijama pridružiti aktivnosti koja se zove Tjedan odmora vrijedan Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice kojoj je cilj zapravo usmjeriti interes na domaća putovanja", kazala je  Jelka Tepšić, zamjenica gradonačelnika Dubrovnika.

 

Iza Dubrovnika je teško ljeto koje nitko ne želi ponoviti. Već se rade planovi za iduću sezonu, no još ništa nije potvrđeno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji