pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
31.3°C
Vrijeme za 14.08.2020.
14.08.2020. Danas
Max. 29°C Min. 26°C
Vrijeme za 15.08.2020.
15.08.2020. Sub
Max. 29°C Min. 25°C
Vrijeme za 16.08.2020.
16.08.2020. Ned
Max. 29°C Min. 23°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,952287
GBP
GBP
8,294160
USD
USD
6,354908
EUR
EUR
7,477185
Predstavljeno novo Ragusa premium lager pivo u palači Sponza, gosti oduševljeni (FOTOGALERIJA)
08.11.2019 | Zanimljivosti
POSEBNO PIVO ZA DUBROVNIK

Predstavljeno novo Ragusa premium lager pivo u palači Sponza, gosti oduševljeni (FOTOGALERIJA)

Autor: Ivan Jukić
Foto: Ivan Jukić/Libero Portal
Brojni Dubrovčani stigli su kako bi okusili što je sjever poklonio jugu

Pivo je zasigurno jedno od najpopularnijih alkoholnih pića, koje uvijek iznova budi kreativnost i inspiraciju majstora pivara na novu stvaralačka djela. Tako je Ragusa tim vođen idejom stvaranja posebnog piva za Dubrovnik, njegovu regiju i goste stvorio Ragusa premium lager pivo u smeđoj boci. 

 

Novo pivo predstavljeno je u petak navečer u Sponzi, a brojni Dubrovčani stigli su kako bi okusili nešto novo na ovom području. 

 

"Prije svega ja smatram da ništa bez žena! To je jedna možemo reći poštapalica, ali u stvarnom principu začin ovoga piva je definitivno ženska ruka. Ideja, misao i vodilja bila je jedna izjava Irskog dramatičara koji je rekao "Tko nije vidio raj na zemlji neka dođe vidjeti Dubrovnik" i ja se apsolutno slažem sa svakim dijelom te rečenice. Dubrovnik kao regija cijela je izašao puno više od okvira svojih, kao regija i naravno grad, a što onda mi možemo pokloniti gradu koji ima sve. Nakon dubokoumnog promišljanja došli smo ipak do jednog zaključka, možemo pokloniti pod broj jedan ono u čemu smo najbolji, ono što najbolje znamo raditi, a to je pivo. I zato smo stvorili premium Ragusa lager pivo samo za Dubrovnik i njegove goste", kazala je Nensi Vojsković - Mijatović, direktorica proizvodnje Ragusa piva.

 

Pivo je to koje je rađeno ženskom rukom, a svake velike priče počinju odabirom namirnica, tako su i u ovoj priči birani selekcionirani sladovi. Od toga je poseban svijetli i specijalni slad, upravo te dvije kombinacije slada daju jednu osnovnu laganu strukturu tijela piva, ali u isto vrijeme je to pivo puno, pojašnjava Vojsković - Mijatović.

 

"Ja obično kažem da je slad u stvari tijelo svakog piva, a nakon toga dolazi fuzija čak četiri sorte hmelja koje daje dušu hmelju, kada vi probate taj hmelj, ja rečem da je Ragusa premium lager ustvari jedan jedinstveni i savršen spoj između slada i hmelja, daje jedan poseban okus. I naravno, jednu izbalansiranu i aromatičnu gorčinu", rekla je.

 

Posjetitelji koji su probali pivo Ragusa nisu krili oduševljenje.

 

"Ne znam koliko će uspjeti u Dubrovniku, nadam se da hoće! Lijepog je i osvježavajućeg okusa, nisam neki ekstra poznavatelj pive, ali mislim da bi se lako mogao naviknuti na nju", kazao je posjetitelj.

 

Ragusa premium lager svjetlo je pivo donjeg vrenja s alkoholnim udjelom od 5,2%. Predstavlja idealan spoj slada i hmelja i posebnu pivarsku priču za koju je potrebno najmanje 40 dana da bi se osnovni sastojci čarolijom fermentacije pretvorili u vrhunski lager Ragusa.

 

SPONZORIRANO

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji