vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
7.8°C
Vrijeme za 18.01.2020.
18.01.2020. Danas
Max. 12°C Min. 5°C
Vrijeme za 19.01.2020.
19.01.2020. Ned
Max. 11°C Min. 5°C
Vrijeme za 20.01.2020.
20.01.2020. Pon
Max. 12°C Min. 5°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
-0.01%
CHF
CHF
6,929843
+0.27%
GBP
GBP
8,737345
+0.37%
USD
USD
6,696666
+0.01%
EUR
EUR
7,443344
Hrvatski otočni proizvod novi promotivni video (VIDEO)
10.09.2019 | Zanimljivosti
POTICANJE OTOČNE PROIZVODNJE

Hrvatski otočni proizvod novi promotivni video (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: MINT
Objavljen je novi promidžbeni video na hrvatskom i engleskom jeziku

​Hrvatski otočni proizvod (HOP), projekt pokrenut prije 12 godina, danas prepoznatljiv brend  i jedinstvena turistička promidžba izvornih otočnih proizvoda, objavio je novi promotivni video. Oznaku HOP do sada je dobilo više od 300 proizvođača za gotovo tisuću proizvoda.

 

Udruga Poslovni Klaster „Hrvatski otočni proizvod“ u suradnji s „Art Film“ iz Matulja, pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU koji su sufinancirali izradu Videa i s tvrtkom Jadrolinija koja je sudjelovala kao sponzor videa te uz pomoć Turističke zajednice grada Korčule, objavila je novi promidžbeni video na hrvatskom i engleskom jeziku.

 

U dogovoru s tvrtkom Jadrolinija na svim brodovima, katamaranima i trajektima Jadrolinije u putničkim salonima puštati će se promidžbeni video HOP-a te će se proslijediti svim Turističkim zajednicama, Hrvatskoj turističkoj zajednici kao i podružnicama HTZ-a u inozemstvu a sve u svrhu promocije jedinstvenog brenda „Hrvatski otočni proizvod“.

 

Projekt „Hrvatski otočni proizvod“ (HOP) pokrenut je početkom 2007. godine u tadašnjem Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka te nastavljen u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

 

Temeljni je cilj bio identificirati i distribuirati kvalitetne otočne proizvode koji će biti prepoznati i u Hrvatskoj i izvan nje. Riječ je o proizvodima koji su rezultat otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacija i invencije čija razina kvalitete mora biti mjerljiva. Proizvodi potječu s ograničenih otočnih lokaliteta i rade se u malim serijama s ciljem poticanja proizvodnje i zadržavanja stanovništva na otocima, zaštite proizvoda autohtonih otočnih proizvođača te promocije jadranskih otoka.

 

Projekt ima višestruke učinke, između ostalih i jedan od najvažnijih su gospodarski i demografski - otočni proizvođači kroz samozapošljavanje stvaraju proizvode natprosječne kvalitete stvarajući tako sebi i svojim obiteljima uvjete za opstanak i ostanak na hrvatskim otocima. Potrošači, odnosno  turisti s druge strane, susreću se s novim proizvodima u čiju se izvrsnost lako uvjeriti.

 

Projekt Hrvatski otočni proizvod namijenjen je poticanju razvoja otočne proizvodnje i podizanju razine kvalitete otočnih proizvoda, koji uključuju značajke otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada i inovacija, te promociju hrvatskih otoka kao područja od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a u cilju pozicioniranja kvalitetnih proizvoda na domaćem i stranom tržištu.

Video

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji