Veronika Duda: „Na kožu ne stavljam ništa što nije jestivo“ (FOTO)
umjereno jak vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
14.1°C
Vrijeme za 01.12.2021.
01.12.2021. Danas
Max. 11°C Min. 7°C
Vrijeme za 02.12.2021.
02.12.2021. Cet
Max. 14°C Min. 9°C
Vrijeme za 03.12.2021.
03.12.2021. Pet
Max. 15°C Min. 6°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,214703
GBP
GBP
8,843884
USD
USD
6,622209
EUR
EUR
7,523492
Veronika Duda: „Na kožu ne stavljam ništa što nije jestivo“ (FOTO)
17.10.2020 | Zanimljivosti
"RAZLISTAJ SE"

Veronika Duda: „Na kožu ne stavljam ništa što nije jestivo“ (FOTO)

Autor: Libero Portal
Foto: Vedran Levi
Na radionici su se izrađivali balzam za usne, dezodorans i pasta za zube, a svaki polaznik svoje pripravke odnio je kući zajedno s receptom

U okviru programa Mjeseca hrvatske knjige, koji se ove godine održava pod motom „Razlistaj se“ i posvećen je planeti Zemlji, Dubrovačke knjižnice su 17. listopada organizirale radionicu izrade prirodne kozmetike pod vodstvom Veronike Duda.

 

Svoje višegodišnje iskustvo u izradi kozmetike na prirodnoj bazi, Duda je podijelila s polaznicima radionice, a nju je upravo zdravlje natjeralo da se vrati prirodnome.

 

- Koža je naš najveći organ i moj izbor je da na nju ne stavljam ništa što nije jestivo. Pri tome svakome ostavljam na izbor da koristi što želi. Današnja radionica je uvod u nekoliko jednostavnijih pripravaka koje svatko od može napraviti doma u vlastitoj kuhinji sa sastojcima koje već vjerojatno ima. Što je najvažnije svi ti sastojci su jestivi i ne bi trebalo biti negativnih efekata tih pripravaka – objasnila je Duda.

 

Živi se u potrošačkom društvu, a cilj ove radionice bio je i osvijestiti polaznike o kupnji nekih proizvoda s polica trgovine samo zato jer je današnje društvo tako naučeno. Trebalo bi stati i razmisliti o tome što se kupuje i napokon početi čitati deklaracije proizvoda.

 

- Najbolji način kako kontrolirati ono što unosimo i stavljamo na sebe je da sami to spravimo ili uzgojimo. Ovo danas što sam prezentirala nije ništa teže od pravljenja kolača i svatko to može savladati. Što se tiče spravljanja, isto je kao kod recepta za kolač, imamo omjere koji su određeni. Što se kasnije usavršavamo, shvaćamo kako treba pratiti temperaturu i točnu gramažu proizvoda kako bi iskoristili puni potencijal pripravka – istaknula je voditeljica radionice prirodne kozmetike Veronika Duda.

 

Na radionici su se izrađivali balzam za usne, dezodorans i pasta za zube, a svaki polaznik svoje pripravke odnio je kući zajedno s receptom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji