Izvanredne vijesti
umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
16.1°C
Vrijeme za 04.04.2020.
04.04.2020. Danas
Max. 19°C Min. 14°C
Vrijeme za 05.04.2020.
05.04.2020. Ned
Max. 21°C Min. 13°C
Vrijeme za 06.04.2020.
06.04.2020. Pon
Max. 18°C Min. 9°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,229743
GBP
GBP
8,670101
USD
USD
7,053179
EUR
EUR
7,624487
Zbogom Adblocku? Novi Chrome trebao bi imati opciju koju su korisnici željeli
21.02.2020 | Zanimljivosti
TEHNOLOGIJA

Zbogom Adblocku? Novi Chrome trebao bi imati opciju koju su korisnici željeli

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
Gašenje najvećeg broja reklama učinit će rad na internetu preglednijim

Svatko se barem jednom naljutio zbog obavijesti koje izlaze na ekranu tijekom korištenja interneta, a njihovo prikazivanje utječe i na rad kompjutera. Google je započeo finalnu fazu uvođenja Chrome 80 - najnovije verzije popularnog pretraživača. Većina nadogradnji je još uvijek pod velom tajne, ali postoje opcije koje će poboljšati kvalitetu surfanja i mogu se lako postaviti.

 

Neke od njih se odnose na zahtjeve koji dolaze s web stranica tražeći dozvolu za slanje obavijesti. Gašenje najvećeg broja reklama učinit će rad na internetu preglednijim, piše The Verge.

 

Prvo provjerite jesu li ažuriranja za Chrome 80 dostupna:

 

- Kliknite na tri točke u gornjem desnom kutu ekrana, izaberite Help, a potom About Google Chrome.

 

- Ako koristite verziju Chrome 79 pritiskom na tipkovnicu pokrenite ažuriranje. Poslije minute ili dvije postat ćete korisnik Chrome 80, ako je najnovija verzija dostupna.

 

Isključivanje obavijesti

 

Ako vas živciraju upiti koji dolaze sa stranica i traže dopuštenje za slanje obavijesti, postoji način koji drastično ograničava njihov broj (potpuno isključivanje je nemoguće).

 

Prema 9to5Google, možete postaviti pretraživač koji vam zatim sugerira da su obavijesti isključene. Tu je i oblačić s opcijom ponovne aktivacije. Google automatski gasi obavijesti korisnicima koji nekoliko puta blokiraju ovu funkciju. Ako ne želite čekati, zabranu je moguće aktivirati odmah.

 

- Prvo u polje web adrese upišite: chrome://flags/#quiet-notification-prompts. Pojavit će se opcija koja pruža mogućnost smanjivanja broja obavijesti. Uključite ograničenje i ponovo pokrenite pretraživač.

 

- Kliknite na tri točke u gornjem desnom kutu ekrana, a potom redom odaberite Settings > Advanced > Privacy and Security> Site Settings > Notifications.

 

- Tamo gdje je nekada bila opcija za uključivanje i isključivanje obavijesti, sada se nalazi opcija za stišavanje Use quieter messaging. Uključite je i posao je završen.

 

Blokiranje reklama

 

Google neće zauvijek isključiti oglase na svom pretraživaču, ali ih može učiniti manje upadljivim. Nova funkcija Heavy Ad Intervention blokira sve oglase koji ometaju rad vašeg kompjutera.

 

- Prvo u polje web adrese upišite:  chrome://flags/#enable-heavy-ad-intervention

 

- Kliknite na dugme  Heavy Ad Intervention, a potom je aktivirajte.

 

Teško je procijeniti koliko će novi Chrome blokirati obavijesti i oglase. Ako se eliminiraju reklame koje troše resurse kompjutera, onda je korist zajamčena.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji