Dvanaesta Zelena čistka u sklopu Svjetskog dana čišćenja – World CleanUp Day - u Gradu i na otocima
pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
21.7°C
Vrijeme za 21.09.2023.
21.09.2023. Danas
Max. 25°C Min. 24°C
Vrijeme za 22.09.2023.
22.09.2023. Pet
Max. 26°C Min. 24°C
Vrijeme za 23.09.2023.
23.09.2023. Sub
Max. 26°C Min. 17°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,9601
GBP
GBP
0,86530
USD
USD
1,0702
Dvanaesta Zelena čistka u sklopu Svjetskog dana čišćenja – World CleanUp Day - u Gradu i na otocima
18.09.2023 | Zanimljivosti
USPJEŠNE AKCIJE

Dvanaesta Zelena čistka u sklopu Svjetskog dana čišćenja – World CleanUp Day - u Gradu i na otocima

Autor: Libero Portal
Foto: Grad Dubrovnik
U ovoj akciji sudjelovalo je oko 150 volontera na više lokacija: Gorica Sv. Vlaha, park-šuma Velika i Mala Petka, Koločep – Gornje čelo, Šipan – Suđurađ, Mokošica u blizini eko-parka i podmorje Rijeke dubrovačke

Grad Dubrovnik, putem Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliš, je dvanaestu godinu zaredom organizirao akciju Zelena čistka, u sklopu Svjetskog dana čišćenja – World CleanUp Day, koja se održala u petak 15. rujna i subotu 16. rujna 2023.  

 

U ovoj akciji sudjelovalo je oko 150 volontera na više lokacija: Gorica Sv. Vlaha, park-šuma Velika i Mala Petka,  Koločep – Gornje čelo, Šipan – Suđurađ, Mokošica u blizini eko-parka i podmorje Rijeke dubrovačke. 

 

Prikupljen je otpad pronađen uz pješačke staze, odbačen u šumu, otpad naplavljen na morsku obalu te otpad s morskog dna. Glavninu otpada čini neprikladno odložen u prirodu miješani komunalni otpad, glomazni otpad, dijelovi elektroničkog otpada, otpadne gume te otpad u moru.  

 

Provedene akcije daju izravan doprinos poboljšanju stanja okoliša te su najučinkovitiji način razvijanja svijesti o sprječavanju nastanka, pravilnom odvajanju i zbrinjavanju otpada. Grad Dubrovnik nastaviti će organizirati ovakve i slične informativne aktivnosti u svezi gospodarenja otpadom na svojem području. 

 

Akcija je održana na području Grada Dubrovnika na više lokacija u suradnji s Ronilačkim klubom Dubrovnik, Udrugom DART, Udrugom ljubitelja prirodnih ljepota i tradicije, Hrvatskim planinarskim društvom Dubrovnik, Gimnazijom Dubrovnik, Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, Udrugom Eko-Omblići, tvrtkom WPD Adria, Osnovnom školom Montovjerna i Osnovnom školom Mokošica i tvrtkom Čistoća Dubrovnik d.o.o.

 

Upravi odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika zahvaljuje svim sudionicima i volonterima na sudjelovanju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji