Svečano otvoren Vatrogasni dom DVD Putniković (FOTO)
povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
11.6°C
Vrijeme za 28.11.2023.
28.11.2023. Danas
Max. 12°C Min. 9°C
Vrijeme za 29.11.2023.
29.11.2023. Sri
Max. 13°C Min. 7°C
Vrijeme za 30.11.2023.
30.11.2023. Cet
Max. 16°C Min. 8°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,9640
GBP
GBP
0,86671
USD
USD
1,0951
Svečano otvoren Vatrogasni dom DVD Putniković (FOTO)
08.11.2023 | Dubrovačko-neretvanska županija
NAJVEĆE INVESTIRANJE U VATROGASTVO NA PELJEŠCU

Svečano otvoren Vatrogasni dom DVD Putniković (FOTO)

Autor: Libero Portal
Foto: DVD Putnikovic
Riječ je o prijeko potrebnom i korisnom projektu vrijednosti više od milijun eura s ciljem osiguravanja kvalitetnih uvjeta za rad vatrogasaca, mjesta za druženje, treniranje i učenje

U subotu, 4. studenog 2023. godine u Putnikovićima svečano su otvorena vrata novoizgrađenog Vatrogasnog doma DVD Putniković čije je projektiranje i izgradnja financirano sredstvima EU u sklopu Programa ruralnog razvoja 2014. – 2020.

 

Otvaranju su prisustvovali potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, glavni vatrogasni zapovjednik vatrogasne zajednice Slavko Tucaković, načelnik Općine Ston Vedran Antunica, predsjednik DVD-a Putniković Ivo Mrčavić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović, članovi DVD-a Putniković, predstavnici vatrogasnih društava i javnih vatrogasnih postrojbi s područja županije i mnogi drugi. 

 

Izgradnjom Vatrogasnog doma u Putnikoviću, jednog od najaktivnijih na Pelješcu, bitno se poboljšavaju uvjeti dosadašnjeg rada DVD-a. Projekt izgradnje Vatrogasnog doma DVD Putniković je i najveće investiranje u vatrogastvo na Pelješcu. Riječ je o prijeko potrebnom i korisnom projektu vrijednosti više od milijun eura s ciljem osiguravanja kvalitetnih uvjeta za rad vatrogasaca, mjesta za druženje, treniranje i učenje. 

 

Vrijednost je projekta oko 1.200.000,00 eura s PDV-om, a u financiranju sudjeluje Ministarstvo poljoprivrede novcem iz Europskih fondova, a s ostalim iznosom DVD Putniković iz vlastitih sredstava te uz financijsku pomoć Općine Ston.

 

Radove je izvodila građevinska tvrtka Trag d.o.o. iz Dubrovnika, a vatrogasni dom gradio se prema projektu diplomiranog inženjera arhitekture Damira Vitkovića, te po funkcionalnosti i opremljenosti je među modernijima na Pelješcu, ali i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Dubrovačka tvrtka Trames d.o.o. pružala je uslugu nadzora nad izvođenjem radova na izgradnji vatrogasnog doma, dok je Dubrovačka razvojna agencija DURA d.o.o. pružala uslugu vođenja EU projekta. Projektni partner je bilo Dobrovoljno vatrogasno društvo Janjina. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji