pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
10.3°C
Vrijeme za 20.01.2021.
20.01.2021. Danas
Max. 9°C Min. 5°C
Vrijeme za 21.01.2021.
21.01.2021. Cet
Max. 12°C Min. 7°C
Vrijeme za 22.01.2021.
22.01.2021. Pet
Max. 13°C Min. 12°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,016493
GBP
GBP
8,475735
USD
USD
6,223833
EUR
EUR
7,547642
Premijera predstave Jugo, u doba korone za samo dvanaest sretnika (FOTO)
26.11.2020 | Foto libar Željka Tutnjevića
STUDENTSKI TEATAR LERO

Premijera predstave Jugo, u doba korone za samo dvanaest sretnika (FOTO)

Autor: Željko Tutnjević
Foto: Željko Tutnjević / Libero Portal
Studentski teatar Lero je večeras u Lazaretima premijerno prikazao predstavu Jugo, koju je napisao i režirao Davor Mojaš

Studentski teatar Lero premijerno je večeras  prikazao predstavu Jugo, koju je napisao i režirao Davora Mojaš. Scenografkinja i kostimografkinja je Dubravka Lošić, autor originalne glazbe za predstavu  Petar Obradović a videa Rela Petric. Oblikovatelj svjetla Antonio Ljubojević, tehničko vodstvo Mato Brnjić.  Grafički dizajn je osmislila Nora Mojaš.

U predstavi nastupaju  Jasna Held, Ksenija Medović, Zvončica Šimić, Rela Petric, Paula Japunčić i Barbara Damić.

Program predstave publici najavljuje  da Jugo otvara sjetni spomenar grada ali i krhotine njegova svakodnevlja i slika izgubljenih albuma sjena u kojima su upisani životni i drugi tragovi onih koji ga sanjaju. Jugo je mogući trag kazališnog propitivanja posebnih stanja i ozračja Grada kada ga kupaju kiše i oplakuju valovi, stanje pojačanog juga koje traje sa svim onim što znači i što izaziva. Poetična scenska priča u kojoj se ogleda moguća zrcalna slika duše grada kojem je posvećena i onih koji je ovom izvedbom slute. Jugo je novi naslov u slijedu dosadašnjih Lerovih prepoznatljivih suvremenih scenskih propitivanja dubrovačke književne i dramske baštine i dosluhni poetski komentar utihnulih stanja Dubrovnika u pandemijskim okolnostima s kojima smo suočeni. I kojima je teatar možda jedna od mogućih terapija ograničene upotrebe i roka trajanja.

Tako piše u najavi predstave, a korona čini svoje.

Zbog poštovanja (protu)epidemijskih mjera predstava  je bila neka vrsta ekskluzivne "de luxe" izvedbe, moglo ju je pogledati samo 12 gledatelja.

Reprize predstave su bile najavljene za sutra i prekosutra, 27. i 28. studenoga, no uslijed današnjih odluka stožera, koje stupaju na snagu sutra u ponoć, sutra će biti dvije izvedbe.

Prva u 17.30, a druga u 19 sati, no obje su već "rasprodane", obzirom da se zbog epidemioloških mjera trebalo i za ove tri predviđene izvedbe telefonski najaviti i rezervirati mjesto u vrlo prorijeđenom gledalištu...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji