pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
21.0°C
Vrijeme za 22.09.2019.
22.09.2019. Danas
Max. 23°C Min. 17°C
Vrijeme za 23.09.2019.
23.09.2019. Pon
Max. 21°C Min. 17°C
Vrijeme za 24.09.2019.
24.09.2019. Uto
Max. 22°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
+0.00%
CHF
CHF
6,755291
+0.00%
GBP
GBP
8,386856
+0.00%
USD
USD
6,695970
+0.00%
EUR
EUR
7,396368
Predstavljeni rezultati istraživanja
13.06.2019 | Gospodarstvo
DUNEA

Predstavljeni rezultati istraživanja "Mladi i nezaposlenost u Dubrovačko-neretvanskoj županiji"

Autor: Libero Portal
Foto: Dunea
Ciljana skupina bili su mladi od 15 do 34 godine

Članovi Upravnog vijeća Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije (PVTR) i partneri na projektu OPERA II sudjelovali su u utorak, 11. lipnja, na predstavljanju rezultata istraživanja „Mladi i nezaposlenost u Dubrovačko-neretvanskoj županiji“.

 

Istraživanje je predstavila vanjska suradnica Jelena Kopljar u prostorijama Hrvatskog zavoda za zapošljavanja – Područni ured Dubrovnik, a provedeno je u siječnju ove godine kroz tri metode – anketno ispitivanje, intervju te fokus grupe s ciljanom skupinom od 15 do 34 godine na području Dubrovačko-neretvanske županije.

 

Osnovni cilj je bio saznati, shvatiti i opisati osnovne socioekonomske i sociodemografske karakteristike mladih nezaposlenih dubrovačke regije, aspekte i razloge njihove nezaposlenosti, posjedovana radna i obrazovna iskustva te osobnu angažiranost u potrazi za poslom, kao i željama i nadama za zapošljavanje u određenim zanimanjima i pod određenim radnim uvjetima.

 

Predstavljeno istraživanje dalo je duboka i dalekosežna saznanja o problemu nezaposlenosti mladih, te osnovne smjernice za djelovanje kojim će se voditi članovi partnerskog vijeća - predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Regionalne agencije DUNEA, Razvojne agencije grada Dubrovnika DURA-e, Korčulanske razvojne agencije za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA-e, Sveučilišta u Dubrovniku, Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore te Udruge DEŠA.

 

Istraživanje možete pronaći na službenoj stranici Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije.

 

Projekt OPERA II je namijenjen povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja usklađenih s potrebama i strateškim prioritetima Dubrovačko-neretvanske županije te jačanje kapaciteta Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko- neretvanske županije, a provodi se diljem županije, u Dubrovniku, dolini Neretve i na Korčuli.

 

Uz nositelja Dubrovačko-neretvansku županiju, partneri na projektu su Regionalna agencija DUNEA, Dubrovačka razvojna agencija DURA, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Korčulanska razvojna agencija za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA, Sveučilište u Dubrovniku i Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije.

 

Vrijednost projekta iznosi 1.496.681,54 kuna, te je financiran sto posto iz Europskog socijalnog fonda.

projekt eu dunea.JPG

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji