Dubrovačka pijanistica Ivana Marija Vidović u žiriju uglednog pijanističkog natjecanja
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
18.5°C
Vrijeme za 28.10.2021.
28.10.2021. Danas
Max. 20°C Min. 10°C
Vrijeme za 29.10.2021.
29.10.2021. Pet
Max. 20°C Min. 10°C
Vrijeme za 30.10.2021.
30.10.2021. Sub
Max. 20°C Min. 10°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,064194
GBP
GBP
8,912486
USD
USD
6,489428
EUR
EUR
7,521247
Dubrovačka pijanistica Ivana Marija Vidović u žiriju uglednog pijanističkog natjecanja
24.02.2021 | Kultura
MEĐUNARODNO GLAZBENO NATJECANJE

Dubrovačka pijanistica Ivana Marija Vidović u žiriju uglednog pijanističkog natjecanja

Autor: Libero Portal
Foto: Ivana Marija Vidović PR
Ivana Marija Vidović bila je u elitnom društvu pijanista i pijanističkih pedagoga iz cijelog svijeta i ove godine jedina je hrvatska glazbenica koja je imala tu čast

U ukrajinskom gradu Lvivu, poslije lanske sjajne suradnje gdje je dubrovačka pijanistica Ivana Marija Vidović bila u elitnom društvu pijanista i pijanističkih pedagoga iz cijelog svijeta i ove godine jedina je hrvatska glazbenica koja je imala tu čast. Kao članica žirija naša se dubrovačka pijanistica našla za "online stolom žirija" sa svojih 12 kolega pijanista i klavirskih pedagoga iz cijelog svijeta od Brazila, Argentine, Kine pa do mnogih Europskih zemalja. 

 

Naime, u ukrajinskom kulturnom centru Lvivu, protekla se dva mjeseca odvijalo vrlo opsežno karantensko međunarodno glazbeno natjecanje (online) koje je samo za disciplinu klavira dalo priliku oko 2000 sudionika iz cijelog svijeta. Veliku je čast i odgovornost ponovno imala Ivana Marija Vidović koja je sa svojim učešćem Hrvatsku po drugi put upisala u ovu fantastičnu glazbenu priču.

 

Pet kategorija, sudionika pregršt, a bilo je prostora i za one s invaliditetom. Ove godine Vidović je bila u ocjenjivačkom žiriju za disciplinu solo klavira, klavirskih dueta, te komornog muziciranja u kojem je zastupljen klavir. Stoga se natjecanje proteglo na puna dva mjeseca od Božićnih blagdana pa sve do prošloga tjedna. Naravno, ono što je najljepše za istaknuti jest da je glazba opet pokretač radosti, kreacije i spajanja pogotovo u doba kad nam je to toliko potrebno, u doba pandemije korona virusa COVID-19. 

 

Grad Lviv spada u krug važnih europskih glazbenih centara ponajviše zbog toga što ga je sin Wolfganga Amadeusa Mozarta, Franz Xaver Mozart u godinama kad je živio u tom ukrajinskom gradu vinuo u prekrasni glazbeni centar zavidnog standarda. On očigledno pažljivo i s ponosom čuva svoj sjaj i kvalitetu, a neumorne natjecatelje nije omelo ništa kako bi vježbali, sudjelovali, a oni sretni pobijedili. Vrijedni i odgovorni žiri spojio je sve krajeve svijeta te odabrao buduće mlade zvijezde pred kojima je nadajmo se, bolja budućnost od sadašnjosti. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji