Alistair Overeem stiže u Dubrovnik!
pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
14.8°C
Vrijeme za 17.04.2024.
17.04.2024. Danas
Max. 16°C Min. 12°C
Vrijeme za 18.04.2024.
18.04.2024. Cet
Max. 17°C Min. 10°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Pet
Max. 17°C Min. 11°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,971200
GBP
GBP
0,854400
USD
USD
1,063700
Alistair Overeem stiže u Dubrovnik!
23.07.2023 | Sport
NAJAVLJUJEMO

Alistair Overeem stiže u Dubrovnik!

Autor: Libero Portal
Foto: FB
Uskoro će biti godina dana bez našeg Mara Peraka (27. srpnja 2022.), borca koji je bio lokomotiva našeg, MMA sporta, koji je prvi nastupao izvan granica Hrvatske, te nastupao na priredbama poznatih organizacija i na taj način otvorio vrata ostalima borcima Gladiatora

Bio je organizator brojnih događanja, najpoznatija je, naravno, Noć Gladiatora. Zahvaljujući njemu u Dubrovniku je nastupao između ostalih legendarni Bob Sapp, prvi je uspio dovesti u Hrvatsku jednog UFC prvaka, Ricca Rodrigueza. Maro je bio uspješan borac. Od 35 profesionalnih borbi izgubio je samo osam, dvadeset i šest ih je dobio dok je jedna završila bez pobjednika. Svoju sportsku karijeru počeo je kao judaš. I tu je bilježio uspjehe.

 

U spomen na njega organiziramo u srijedu, 26. srpnja, s početkom u 11 sati, seminar koji će voditi, ni manje, ni više, nego Alistair Overeem, jedan od najjačih i najboljih boraca na svijetu svih vremena. Slavni Nizozemac je bio prvak Gloryja i Pridea.

 

Overeem će potom održati i seminar u Splitu gdje će postati novi član Međunarodne Kuće slave borilačkih vještina i sportova čija će se svečana gala večera održati u petak, 28. srpnja, u splitskom hotelu Cornaro pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i Grada Splita. U Kući slave, u proteklih devet godina, nagrade i priznanja je primilo preko 100 počasnika iz 43 države svijeta. I Maro Perak je jedan od njih...

 

U sportskom smislu, u sklopu ove manifestacije u Splitu su boravili neki od najjačih i najboljih boraca na svijetu u raznim borilačkim sportovima, poznati i cijenjeni glumci iz Hollywooda, cijenjeni borilački i sigurnosni stručnjaci te mnogi istaknuti pojedinci koji su svojim radom doprinijeli razvoju borilačkih vještina. U društvenom smislu, već 5-tu godinu zaredom svi sudionici i počasnici Kuće slave pomažu svojim direktnim donacijama splitskoj Udruzi Anđeli koja skrbi o djeci s najtežim poteškoćama u razvoju a kako vidimo, i dan danas muče ih egzistencijalni problemi zbog nesluha onih političara kojima bi to trebala biti normalna dužnost i obveza da im pomognu.

 

Raritet je ovakva priredba u cijelom svijetu i stoga je za svaku pohvalu sama vizija, ideja i realizacija promotora Kuće slave Hrvoja Znaora, nekadašnjeg jujitsu šampiona a danas trenerskog stručnjaka, skupa s Ankom Đikić i Dijanom Aničić iz Anđela. Dosadašnjih godina, članovima Međunarodne Kuće slave i gosti u Splitu bili su redom poznati glumci Bill Wallace, Don Dragon Wilson, Jason Statham, K-1 prvaci Ernesto Hoost, Peter Aerts, Semmy Schilt, Ray Sefo, pok. Branko Cikatić, Jerome Le Banner, Antonio Plazibat, Ken Lee, pok. Slaven Planinić, Goran Borović, Avi Nardia, Dan Inosanto, Dragan Primorac, Tselestin Tsyhitinski, Rasul Mammadov, Vjekoslav Šafranić, Zvonko Tubić, Marko Žaja, Siniša Andrijašević, Slaven Planinić, Thom Harinck, Edo Unković i mnogi drugi.

 

Već je u više navrata posjetio Anđele te im želi dati još jednom punu podršku u svakom pogledu jer je oduševljen cijelim konceptom gdje se mnogi borci i velikani ujedinjuju u jednom i istom plemenitom cilju.

 

- Opstati na visokom nivou, ispuniti sve tražene ciljeve i kriterije, širiti sportske horizonte i trenirati s najboljima, a uz to pomagati najpotrebitijima, jedinstveni je logo ovog sjajnog ali iznimno kompleksnog projekta koji u svakom pogledu zaslužuje puno veću podršku. Barem zbog Anđela... – istaknuo je Znaor.

 

- Godinama je naš klub pod vodstvom Mara Peraka organizirao humanitarne događaje, a ovaj seminar je prilika za to. Unaprijed zahvaljujemo svima koji će se uključiti u humanitarnu akciju, te pomoći ovaj put ‘Anđelima’ – naglasio je Ultimate fight klub Gladiator te podijelio podatke Udruge roditelja za djecu najteže tjelesne invalide i djecu s teškoćama u razvoju ‘Anđeli’, IBAN: HR23 2330 0031 1004 1792 3, OIB: 87842671860.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji