umjeren vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
31.5°C
Vrijeme za 21.08.2019.
21.08.2019. Danas
Max. 24°C Min. 24°C
Vrijeme za 22.08.2019.
22.08.2019. Cet
Max. 32°C Min. 25°C
Vrijeme za 23.08.2019.
23.08.2019. Pet
Max. 32°C Min. 25°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
+0.16%
CHF
CHF
6,800428
-0.05%
GBP
GBP
8,052728
+0.13%
USD
USD
6,658036
-0.01%
EUR
EUR
7,377104
 Vršnjaci se u anonimnim porukama naslađivali djevojčici koja je izgubila majku u saobraćajnoj nesreći
07.05.2018 | Vijesti
VRŠNJAČKO NASILJE

Vršnjaci se u anonimnim porukama naslađivali djevojčici koja je izgubila majku u saobraćajnoj nesreći

Autor: Orlanda Prkačin
Foto: pixabay.com; Facebook
Što se događa s današnjom mladosti, tko je zakazao u ovakvim slučajevima vršnjačkog nasilja od kojeg se ledi krv u žilama?

Šokantne poruke upućene djevojčici iz Dubrovnika, u kojoj joj se anonimni pošiljatelj naslađuje jer je nedavno ostala bez majke u saobraćajnoj nesreći, uznemirile su Dubrovčane. Naime, zabrinuta majka jedne tinejdžerke koja je vidjela navedene poruke na Snapchatu, upozorila je roditelje tinejdžera, pogotovo onih koji poznaju djevojčicu, da obrate pažnju, da im provjere mobitele i porazgovaraju s njima, sumnjajući kako se radi o vršnjačkom nasilju. Prema informacijama, o navedenom događaju već su obaviještene nadležne institucije.

"Hahah nemaš mamu ni tatu i sad ideš u dom. Neka ti, tako ti i treba, hvala bogu što si izgubila roditelje, sad nemaš više nikog. Hahaha crkavam", jedna je od poruka upućena djevojčici.

VRŠNJAČKO NASILJE Vršnjaci se u anonimnim porukama naslađivali djevojčici koja je izgubila majku u saobraćajnoj nesreći

Čitajući ovu poruku zapitate se što se događa u glavama tih mladih ljudi, kako je moguće da netko ovako nešto promisli, a kamoli napiše. Možda je vrijeme da ovakva ponašanja napokon nazovemo pravim imenom i prestanemo uvijek pronalaziti neka opravdanja za ovakve postupke, bilo lošom obiteljskom situacijom zlostavljača, lošim ocjenama, osobnim problemima. Ne, za ovakvo ponašanje nema i ne smije biti opravdanja! Tek od onog trenutka kad se ovakvi slučajevi vršnjačkog nasilja počnu primjereno kažnjavati, možemo se nadati da će se situacija poboljšati.

VRŠNJAČKO NASILJE Vršnjaci se u anonimnim porukama naslađivali djevojčici koja je izgubila majku u saobraćajnoj nesreći

Do tada će zlostavljana djeca patiti u tišini zidova svoje sobe, zatvorena u svoj svijet koji je odjednom postao siv, crn i svijet bez budućnosti. I pitat će se što su zgriješili da se to događa upravo njima. A, zlostavljači će i dalje nesmetano živjeti svoj život. Vi, mladi ljudi koji ste mogli ovako nešto napisati, ostanite sami sa svojim mislima i samo zamislite da se vama ovo dogodilo, da ste ostali bez majke i da vam se vršnjaci zbog toga naslađuju i govore da ćete u dom. Da, zvuči okrutno. Okrutno je i vaše ponašanje prema vašoj vršnjakinji kojoj ove poruke najmanje trebaju. 

Pružite joj ruku, pitajte je kako je, zagrlite je... To je ljudska veličina, a ne anonimno maltretiranje vršnjakinje na ovakav posebno okrutan način. Nitko od nas ne zna što donosi sutra i kakva nam je sudbina namijenjena. Zavirite u svoju dušu i pokušajte pronaći taj bar maleni djelić dobrote i ljudskosti, koji postoji u svakome od nas, ali je kod pojedinaca, očito, duboko sakriven. Sigurna sam da ćete tada zaplakati zbog riječi koje ste uputili svojoj vršnjakinji u najtežim trenutcima njenog života...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji