lahor
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
19.9°C
Vrijeme za 22.10.2019.
22.10.2019. Danas
Max. 17°C Min. 17°C
Vrijeme za 23.10.2019.
23.10.2019. Sri
Max. 26°C Min. 16°C
Vrijeme za 24.10.2019.
24.10.2019. Cet
Max. 25°C Min. 15°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
-0.22%
CHF
CHF
6,747814
-0.25%
GBP
GBP
8,630215
+0.17%
USD
USD
6,672112
-0.07%
EUR
EUR
7,434067
Sedam jasnih znakova da osoba koja vam se sviđa s vama želi nešto više
22.07.2019 | Lifestyle
LJUBAV

Sedam jasnih znakova da osoba koja vam se sviđa s vama želi nešto više

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
Pogledajte pažljivije kakvom se verbalnom i neverbalnom komunikacijom služi

Osjećaje često nije lako priznati drugoj strani, no naše ponašanje, svjesno i nesvjesno, može mnogo toga otkriti drugoj strani, pa tako i nama kada nismo sigurni sviđamo li se nekome ili ne.

U tome veliku ulogu imaju verbalna i neverbalna komunikacija. Verbalna komunikacija temelji se na jeziku odnosno komuniciranju riječima, dok se neverbalna podrazumijeva komuniciranje tijelom: izraze lica, položaj tijela, dodire, poglede, ton glasa, geste. Upravo ona jasno izražava stavove, osjećaje i naše osobine ličnosti, a kada je u potpunom skladu s verbalnom komunikacijom, šalje vrlo snažnu poruku.

Pogledamo li pažljivije kakvom se verbalnom i neverbalnom komunikacijom služi muškarac u našoj blizini, možemo shvatiti je li riječ samo o prijateljskim namjerama ili je ipak riječ o nečemu više što bi moglo prerasti u romantičnu vezu.

1. Javno obznanjivanje toga da je slobodan

Ako on javno obznanjuje da je slobodan, bilo da je riječ u izravnoj komunikaciji s vama, preko zajedničkih prijatelja ili pak na društvenim mrežama za koje zna da ih vi pratite i vidite, time želi dati do znanja da je i više nego spreman za nova romantična druženja.

2. "Slučajno" dodirivanje i smjer tijela

Govor tijela ima vrlo snažno značenje i najčešće ćete upravo po tome prepoznati je li druga strana zainteresirana za vas. Ako vas "slučajno" dodiruje po ramenu kada ste zajedno ili u prolazu, i to se događa često, riječ je o nečemu više od običnog dodira. Jednako tako snažnu poruku šalje i njegov smjer tijela. Ako su tijekom razgovora njegova stopala usmjerena točno prema vama, ima otvorene dlanove ili pak ima ruke u džepovima, što je nastojanje da izgleda samopouzdanije, itekako je zainteresiran.

3. Smanjivanje prostora između vas

Postoje četiri zone udaljenosti među ljudima: javna, društvena, osobna i intimna. Intimna je ona koja je rezervirana samo za najbliži krug ljudi te podrazumijeva 15 do 45 cm udaljenosti od druge osobe. To je zona koju svaka osoba čuva samo za posebne ljude u svome životu. Nastoji li samovoljno prijeći iz osobne zone u intimnu, ne postoji očitiji znak za potrebom bliskog kontakta.

4. Zagrljaji

Topli zagrljaj muškarca jedna je od stvari kojima teže mnoge žene, a upravo on može biti pokazatelj da je njemu itekako stalo. U našem društvu zagrljaji se smatraju platonskim činom jer se grle članovi obitelji, prijatelji, pa u nekim situacijama čak i poslovni suradnici. No ako vas pritom snažno grli nekoliko sekundi duže nego što je uobičajeno za nekoga tko nije u vezi, želi nešto više.

5. Oči

Kaže se da su oči ogledalo duše, a upravo nam nečiji pogled zaista može otkriti mnogo toga o namjerama druge osobe. Jeste li ga u nekoliko navrata ulovili kako vas gleda krajičkom oka? Gleda li vas izravno u oči dok se smije? Čak i ako ste u većem društvu, možete osjetiti njegov pogled na sebi? Podiže li obrve tijekom razgovora? Ako je vaš odgovor na ova pitanja potvrdan, nije ravnodušan prema vama.

6. Reagiranje na društvenim mrežama

Društvene mreže postale su nezaobilazan dio naših života, a iako je riječ o virtualnom svijetu, tamošnje radnje često mogu mnogo toga otkriti. Ako vas označava u svojim objavama kada je riječ o nekom memeu, zatrpava vam sandučić šalama koje samo vi razumijete ili vas se sjeti pa vas označi svaki put kada tko objavi neku šalu, to je znak da često misli na vas.

7. Zafrkavanje

Iako zafrkancija ili čak nespretno ismijavanje uz pokušaj da se bude duhovit nije najbolji način flertovanja, muškarci često pribjegavaju upravo tome kada žele „ispipati teren“ oko djevojke za koju su zainteresirani, ponajviše kada ne znaju kako bi tome drugačije pristupili.

Ako ste prepoznali neke od ovih znakova u njegovoj komunikaciji s vama, možda je vrijeme da preispitate i svoje osjećaje pa napravite prvi korak, piše Zadovoljna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji