Ovo je jedini trik za rezanje kapule koji vam treba
slab vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
8.6°C
Vrijeme za 14.04.2021.
14.04.2021. Danas
Max. 7°C Min. 7°C
Vrijeme za 15.04.2021.
15.04.2021. Cet
Max. 15°C Min. 6°C
Vrijeme za 16.04.2021.
16.04.2021. Pet
Max. 15°C Min. 6°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,864491
GBP
GBP
8,711681
USD
USD
6,325368
EUR
EUR
7,562610
Ovo je jedini trik za rezanje kapule koji vam treba
06.04.2021 | Lifestyle
STRUČNJAKINJA PODIJELILA NAJBOLJI SAVJET

Ovo je jedini trik za rezanje kapule koji vam treba

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
Kuhanje s lukom uistinu je mač s dvije oštrice. S jedne strane, luk dodaje okus svemu od mesa do salata, a s druge strane, doslovno tjera na plač

Kratka lekcija iz znanosti: to je zato što kad narežete luk, on u zrak oslobađa plinovite sumporne spojeve koji tada iritiraju vaše oči. Dobra vijest je da su stručnjaci pronašli način za rezanje luka koji može spriječiti suze.

 

Stručnjakinja za vegansku kuhinju Leslie Durso podijelila je svoj najbolji savjet za rezanje luka bez plakanja. Ne može biti jednostavnije. Samo pomaknite svoju dasku za rezanje pokraj plamena na plinskom štednjaku (ili svijeću ako vam je štednjak električni). Inače, ovo je također jedna od taktika Marthe Stewart. Postoji nekoliko mogućih objašnjenja zašto to djeluje.

 

Jedno je da sumpor u plamenu može pomoći izgaranju nekih od tih nadražujućih spojeva u luku. Druga je hipoteza da se plamen hrani kisikom, a kako je kisik sastavni dio zraka oko nas, plamen na sebe privlači i čestice iz luka koje lebde u zraku i uzrokuju plakanje.

 

Budite oprezni

 

Ako ćete ovo pokušavati, ipak morate paziti i poslušati nekoliko sigurnosnih savjeta. Martha Stewart tako savjetuje da pripazite da imate stabilnu površinu na kojoj možete rezati luk u blizini štednjaka i da budete oprezni pri pomicanju ploče za rezanje preblizu plamenu. Također, ne zaboravite isključiti plamenik čim završite.

 

Inače, Stewart ima još nekoliko trikova u rukavu što se tiče rezanja luka. Tvrdi da spremanje luka u hladnjak ili stavljanje u zamrzivač na 15 do 20 minuta prije usitnjavanja može pomoći jer ispušta manje plina kada su ohlađeni.

 

 

Također preporučuje da ih držite pod hladnom tekućom vodom kad ih gulite, što također drži nagrizajući plin dalje od očiju, piše Eat this

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji