slab vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
21.6°C
Vrijeme za 22.09.2019.
22.09.2019. Danas
Max. 17°C Min. 17°C
Vrijeme za 23.09.2019.
23.09.2019. Pon
Max. 20°C Min. 17°C
Vrijeme za 24.09.2019.
24.09.2019. Uto
Max. 22°C Min. 17°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
+0.00%
CHF
CHF
6,755291
+0.00%
GBP
GBP
8,386856
+0.00%
USD
USD
6,695970
+0.00%
EUR
EUR
7,396368
Maro Kristić odgovara HDZ-u: Suzdržan glas ne znači glas
04.06.2019 | Politika
BANKOMATI

Maro Kristić odgovara HDZ-u: Suzdržan glas ne znači glas "za"!

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević
Nastavlja se polemika priopćenjima između Gradskog odbora HDZ-a i Mara Kristića

Nastavlja se polemika priopćenjima između Gradskog odbora HDZ-a i Mara Kristića. Priopćenje Mara Kristića prenosimo u cijelosti:

"Poštovani članovi gradskog odbora HDZ-a,

Prije svega želim Vam se zahvaliti na cijelom nizu komplimenta na račun mog političkog djelovanja, jer kako drugačije nazvati Vaš pamflet koji je samo potvrdio da sam pogodio u sridu oko Lokruma, ali i oko brojnih drugih stvari. Za razliku od Vas i ja i kolegica Dolores uvijek sve svoje rasprave temeljimo na činjenicama i argumentima i bio bih sretan da i Vi tako djelujete jer bi to značilo da smo dostigli jedan primjeren demokratski standard koji Grad Dubrovnik zaslužuje, a koji donosi dobrobit građanima.

Dok mi raspravljamo rukovodeći se činjenicama,  Vi se čudite nad materijalima koje sami predlažete vijećnicima misleći da smo svi, kako vi kažete i glupi i slijepi i gluhi. E pa nismo, nije nitko, neki možda moraju biti, ali ja Vam zasigurno, a mogu potvrditi ni kolegica Dolores, ne pripadamo u tu kategoriju ljudi.

Stoga Vam hvala da ste to i sami prepoznali. Bilo bi lijepo kada bi umjesto hrpe laži i neistina ponekad prihvatili činjenice i preuzeli odgovornost za loše poteze koje radite, jer i Vi ste podsjećam, ljudi od krvi i mesa, jer i Vi griješite. Ono što je opasno u Vašem djelovanju je to što te greške prikrivate lažima, a onda to implicira neke druge stvari i neke druge motive koji nisu primjereni u javnom prostoru i upravljanju javnim novcem. 

Umjesto bombardiranja lažima angažirajte neovisnog vještaka koji će procijeniti vrijednost zgrade ex lučke kapetanije koja Vas je očito jako zaboljela, ali i prihvatite i priznajte da ste s oduševljenjem i Vi i nadležne službe primili ideju o rješavanju pitanja bankomata. Nadam se da to ne trebam potkrijepiti SMS prepiskom u kojoj to potvrđujete ili prilagati snimku sjednice gradskog vijeća . Koliko mene sjećanje služi prije godinu dana ja i kolegica Dolores smo prvi i postavili pitanje oko bankomata na gradskom vijeću a i predstavnici Zaklade su u isto to vrijeme po istom pitanju bili kod gradonačelnika koji je obećao potruditi se oko iznalaženja rješenja. Praksu odobravanja bankomata u poslovnim prostorima Zaklade nisam uveo ja, ali sam uz Dolores bio prvi koji je ukazao na taj problem i založio se za njegovo cjelovito rješenje, stoga u najmanju ruku nije korektno prozivati me za licemjerje.

Na kraju ću napomenuti, odnosno educirati Vas da suzdržan glas nije glas za, i da ste Vi ti čijim je glasovima GUP usvojen i potvrđena priroda Vašeg odnosa s bivšim gradonačelnikom poznatija kao Dubrovački dogovor iz kojeg zapravo nikada niste  u ni istupili. Dakle, Vi ste ti koji ste prethodno na Vašem odboru odobrili Vašim vijećnicima da usvoje GUP, a u tom GUP u je bilo i parcela koje su bile i zelenom pojasu i koje su prenamijenjene u građevinske , a koje su u vlasništvu članova obitelji onih koji su za to glasali na tom istom Vašem gradskom odboru, a koji se danas iščuđuju kako isti oni koji su te parcele kupili od članova njihovih obitelji grade nebodere zahvaljujući upravo Vašim rukicama, dok se građani koji žive u zgradama poviše tresu da zajedno s cestom koju ste primjereno "zaštitili" ne završe na gradilištu. To je samo highlight Vašeg djelovanja,  i a mogu Vam izvaditi još koliko god hoćete takvih i sličnih primjera. Nadam se da će naš prijedlog odluke kojim ćemo riješiti pitanje bankomata naći mjesto medu materijalima za gradsko vijeće na sljedećoj sjednici, a sve u skladu s Vašim obećanjem, jer sve to radite za građane, koji nsu ni slijepi , ni glupi ni gluhi koji se svakodnevno zgražaju nad bankomatima, ali i stanjem u prostoru.

Golfograd na Srđu, tvrđava Imperijal, Petka , koncesija za marinu su situacije na kojima ste trebali pokazati mišice i na to trošite energiju. Ja sam se poprilično umorio i izložio oko svih tih slučajeva u kojima se i niste bas pokazali i stoga Vam hvala što mi ipak s vremena na vrijeme pa makar i na ovako nizak način odate priznanje za moje političko djelovanje. Za sve drugo postoji USKOK i DORH."

Gradski vijećnik

Maro Kristić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji